Jenkei Dániel, 2016.10.10. | Kajak-kenu

A kajakozó Vad Ninetta négyéves szerződést kötött klubunkkal.

Vad Ninetta párosban, négyesben és váltóban is világbajnoki címet szerzett női kajakban az elmúlt három év során, emellett a bakui Európa-játékokról is érmekkel térhetett haza 2015-ben. A 27 éves kajakos a bombaerős konkurencia miatt végül nem lehetett ott a riói olimpián, de feltett szándéka, hogy négy év múlva Tokióban ez már máshogy legyen. A céljaiért immár Vasas-színekben küzdhet, hiszen négyéves megállapodást írt alá klubunkkal.

Vad Ninetta: - Az elmúlt kilenc évemet a KSI-ben töltöttem, náluk lettem világbajnok, amiért hálás vagyok az egyesületnek és az edzőmnek. Most mégis úgy éreztem, eljött a váltás ideje, szeretnék mindenben előrelépni, egyesben is eredményesebbé válni, és találni egy olyan fix partnert, akivel párosban is újra ütőképesek lehetünk. A tárgyalásaink alátámasztották, hogy a Vasas meg tudja teremteni számomra az ehhez szükséges nyugodt hátteret, a céljaink pedig teljesen azonosak az eredményesség tekintetében is. A többi innentől kezdve már csak rajtam, az edzőmön és az elvégzett munkánkon múlik. A közös cél egyértelműen a tokiói olimpiára való kijutás.

Polgár-Veres Árpád, sportszakmai elnökhelyettes: - Páratlanul sikeres olimpián vagyunk túl, egyértelműen jó döntésnek bizonyult, hogy London óta újabb egyéni sportágakban építkezünk, és kiemelt versenyzőknek biztosítunk megfelelő hátteret a világversenyeken való minél sikeresebb szerepléshez. Ninetta múltbeli eredményei és a jövővel kapcsolatos ambíciói alapján teljes mértékben beleillik ebbe a kiemelten támogatott sportolói körbe. Sok sikert kívánunk neki az egész Vasas család nevében!


Hirdetések