Jenkei Dániel, 2016.10.08. | Vízilabda

Az utolsó pillanatig izgulni kellett a PVSK elleni bajnokin, de ismét a zsebben a három pont.

E.ON ob 1., 3. forduló:

VasasPlaket-PVSK-Mecsek Füszért 14–13 (4–3, 1–4, 4–3, 5–3)
Komjádi-uszoda, vezette: Kun György, Kovács Cs. Tamás

Vasas: Jónás – Koopman 1, Bóbis 2, Babay, Hőna, Njegovan 4, Steinmetz Á. 1. Csere: Bencz 2, Burián 1, Mészáros, Simon, Takács, Marnitz G. 2. Vezetőedző: Földi László 

Pécs: Barát – Horváth Zs., Gogov 3, Csaba, Csacsovszky A. 1, Kolozsi M. 5, Rakonjac 2. Csere: Csacsovszky E. 1, Macsi P. 1, Safrankó, Lajkó, Krizsán, Opacak. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gól/emberelőny: 8/17, illetve 8/17
Ötméteresek: 0/1, illetve -
Kipontozódott: Simon H., (20.), illetve Horváth Zs. (29.), Rakonjac (32.)
Kiállítva cserével: Burián G. (26.)

Egy alaposan feltüzelt PVSK ugrott vízbe a mieink ellen, ami csak félig-meddig volt meglepetés, elvégre két vereség után érkezett a Komjádiba Lukács Gergely csapata, ideje volt valamit mutatniuk a pécsieknek.

A Vasas viszont hat ponttal a zsákjában várta ellenfelét, ez magabiztossággal kellett, hogy eltöltse a csapatot, persze, nem túlzott magabiztossággal. Talán mégis ez volt jellemző az első két negyedben, ugyanis a PVSK nagy elánnal játszott. Ráadásul remek egyéni villanásokkal jelentkeztek, Drasko Gogov például kétszer is olyan ütemben lőtt el a blokk mellett a labdát, hogy Jónás György érthetően nem is nagyon számított rá.

De a Vasasnál is volt hasonló jó lövő a meccs első szakaszában, Gogov honfitársa, Aleksandar Njegovan, két akciógóljával 4-2-re vezetettünk a 6. percben. Egy buta emberhátrány után jött közelebb a negyed végére a Pécs, és aztán a második szakaszban egyszerűen jobb volt. Pontosabban eredményesebb: Gogovhoz hasonlóan jól belőtte magát a Fradiból érkező Kolozsi Marcell, így a nagyszünetben 7-5-ös vendégvezetést jegyezhettünk fel.

Bele kellett húzni a második félidőre, de eleinte nem úgy tűnt, hogy ez sikerül, merthogy Bóbis Máté gólja után két pécsi következett, Kolozsi Marcellé és Macsi Patriké, 9-6-ra ment el a vendégcsapat. Ekkor jött Marnitz Gergő, aki 9-8-ra hozta fel a csapatot két góljával.

Egy kis figyelmetlenség elég volt az újabb bekapott gólhoz, Hőna Dávidot állították ki, Gogov pedig ismét beköszönt, 8-10. Válaszolt rá ismét Njegovan, s midőn Bencz Rolf emberelőnyből második gólját lőtte a negyedik negyed 2. percében, 10-10-nél a Vasas utolérte a PVSK-t.

A lehető legrosszabbkor jött ezután Burián Gergő cserés kiállítása, Csacsovszky Alex be is húzta a fórt, 10-11.5:21-gyel a vége előtt viszont fordulópont jöhetett, merthogy miután Njegovan egyenlített, a pécsi támadást kontrával zárták le a játékvezetők, időt is kért Földi László a támadás előtt. És hosszú idő után vissza is vettük a vezetést Bóbis Máté góljával (12-11). Sőt, Takács Bálint szerzett labdát, Steinmetz Ádám emberelőnyt harcolt ki, Babay Árpád pedig értékesítette a fórt, kettő volt az előny, alig 4 perccel a vége előtt. Jesse Koopman válaszolt Rakonjac góljára, most már talán mi uraltuk a meccset, ahogy Jónás György is a kaput – kétszer avatkozott be fontos pillanatban.

De maradt izgalom a végére is: az utolsó percre szétszakadt a pálya, Kolozsi Marcell megúszott, 14-13-ra hozta fel csapatát. Jött egy páros kiállítás már a másik oldalon, a hazai támadás eredménytelen volt, de a játékvezetők jelezték, a Pécs játékosa hamarabb jött vissza a játéktérre. Ötméterest lőhettünk, de Njegovan elhibázta, azaz jöhettek még a vendégek.

A blokk viszont a lehető legjobbkor volt kétszer is a helyén, 14-13-ra megnyerte a mérkőzést csapatunk, ezzel három mérkőzés után is 100 százalékos a mérlege.

D.S.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések