Jenkei Dániel, 2016.10.08. | Jégkorong

Harcos, szoros meccsen hosszabbítás után alulmaradt juniorcsapatunk az Erste Bank Young Stars League pénteki játéknapján Zágrábban.

Erste Bank Young Stars League, 8. forduló:

 

Medvescak Zagreb-Vasas-Continental 3-2 (1-2, 1-0, 0-0 – 1-0)
Gólszerzők:
Kriksic (9., Vrabincic), Ficur (30., Smolec, Milicic), Ficur (61., Kegalj, Milicic), illetve Tornyai (5., Bukor), Zsigmond B. (15., Tury, Bukor)

Dupla fordulót él meg a Vasas-Continental az osztrák bajnokságban, merthogy pénteken Zágrábban, szombaton Grazban volt/lesz jelenése. Mindez a szerdai, Debrecen elleni magyar bajnoki után (3-1-re hoztuk azt a találkozót), azaz sűrű napokat élnek meg a fiúk.

Ennek ellenére jól kezdtünk Zágrábban, a születésnapját csütörtökön ünneplő Tornyai Gábor talált be az 5. percben. A szezonban már egyszer összefutottunk a horvátokkal, a Jégpalotában szeptember közepén 5-2-re nyert csapatunk.

Jóval jobb volt a mutatója a Vasasnak a pénteki forduló előtt riválisáénál, de előbb Kriksic, majd Zsigmond Bence gólja után Ficur egyenlített, fájó, hogy a második horvát gól a második harmad vége előtt 4 másodperccel született.

Ennél is fájóbb volt Ficur második gólja, amely viszont már a gólt nem hozó harmadik harmad után, a hosszabbításban esett. A ráadás elején ütötte, emberelőnyben egyébként – a mérkőzésen 7-2 volt a kiállítási arány, a hét kiállított a csapatunk neve mellett állt.

Székely-Mádai László és Horváth András csapata ezzel a második vereségét szenvedte el sorozatban az EBYSL-ben, de szombaton már lehet is javítani, a Graz otthonában.

Az EBYSL C csoportjának állása:

1. Jesenice 18 pont (8 mérkőzés)
2. Villach 15 pont (9)
3. Vasas-Continental 15 pont (8)
4. Kranj 11 pont (7)
5. Medvescak Zagreb 11 pont (9)
6. Graz 9 pont (9)


Hirdetések