Jenkei Dániel, 2016.09.28. | Karate

Karatésaink a Budapest Openen vettek részt.

Az őszi versenyszezonban 4 versenyen szerezhetnek Eb-kvalifikációs pontokat a karatésok, melyek közül egy az ország legnagyobb nemzetközi versenye, a Budapest Open. Az idén 19. alkalommal megrendezett versenyre 29 országból közel 900 versenyző érkezett, a küzdelmek 2 napon át folytak 6 küzdőtéren.

Karatésaink évről évre eredményesebbek voltak a rangos versenyen, ez idén sem változott: 3 aranyérmet, 1 ezüstöt és 3 bronzot hoztunk haza a versenyről.

Kadet, junior és U21-es korosztályú versenyzőink értékes kvalifikációs pontokkal gazdagodtak: a dobogós helyezések beleszámítanak az Eb-kijutásért vívott harcba. A kadetek közül Mérő Bálint, Borbély Márk és Csicsay Gergely, a juniorok között Forgács Tamás, az U21-esek között Klement Kármen szerzett kvalifikációs pontokat.

Külön öröm, hogy Mérő Bálint kadet korosztályban a tavalyi ezüstérme után aranyérmet nyert, és Klement Kármen két korosztályban is a dobogó felső fokára tudott állni.

Szakosztályunk számára kiváló visszajelzés, hogy a verseny éremtáblázatán a 141 induló egyesület közül a Vasas lett az ötödik legeredményesebb csapat, egyben a harmadik legeredményesebb magyar egyesület. Bízunk benne, hogy a remek kezdés után a szezon további kvalifikációs versenyeiről is ilyen sikeresen térhetünk haza.

Eredmények:

-Klement Kármen: junior kumite 1. hely

-Klement Kármen: U21 kumite 1. hely

-Mérő Bálint: kadet kata 1. hely

-Forgács Tamás: U21 kata 2. hely

-Forgács Tamás: junior kata 3. hely

-Borbély Márk: kadet kata 3. hely

-Csicsay Gergely: kadet kata 3. hely


Hirdetések