Jenkei Dániel, 2016.09.27. | Ökölvívás

Remekül szerepeltek a Vasas-Süllős serdülő öklözői a kaposvári országos bajnokságon.

A Vasas-Süllős Boxing Team 6 versenyzővel vett részt a serdülő korosztályú magyar bajnokságon, és az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlva végül két aranyat és négy bronzot nyertek a mieink.

44,5 kg-ban Baranyi Zoltán állhatott a dobogó legalsó fokára, akárcsak 46 kg-ban Tóth-Szabó Vilmos. Mindketten a későbbi győztestől kaptak ki.

50 kg-ban Sztojka Sándor magyar bajnok lett, az elődöntőben egy válogatott versenyzőt győzött le, a fináléban pedig debreceni ellenfelén kerekedett felül.

54 kg-ban Simon Richárd szintén egy meccset nyerve lett bronzérmes, az elődöntőben feladásra kényszerült fizikálisan jóval erősebb ellenfele ellen.

68 kg-ban Kozák Renátó ellentmondást nem tűrően, hatalmas fölénnyel hozta meccseit, így övé lett a másik Vasas-arany.

Az éremkollekciót +76 kg-ban Dudás Zsolt tette teljessé, ő is bronzérmet nyert, az elődöntőben húsz kilóval nehezebb ellenfele ellen egy sérülés miatt kellett feladnia a küzdelmet.

Ráth Miklós vezetőedző így értékelt: - Mondhatjuk, hogy a várakozásokat maximálisan túlteljesítették a srácok, mindenkire nagyon büszke vagyok, hiszen az összes hozható meccset sikerült megnyerni, akik pedig kikaptak, azok mindig a későbbi bajnok ellen maradtak alul. Az aranyérmeseink közül Kozák Renátó technikailag kimagasló alakja volt az egész versenynek, Sztojka Sándor pedig bravúros győzelmekkel jutott az aranyig. A bronzérmeseink közül is mindenkit dicséret illet.


Hirdetések