Jenkei Dániel, 2016.09.26. | Röplabda

Nemzetközi felkészülési tornán vett részt Csehországban a Vasas Óbuda.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét meghívást kapott a Vasas Óbuda a Brno Grand Prix aktuális kiírására, így a hétvégét Csehországban töltötték a lányok, ahol két nap alatt három mérkőzésen léptek pályára. Jókay Zoltán a felnőtt válogatott másodedzőjeként Európa-bajnoki selejtezőkön volt érdekelt, így Kőnig Gábor vezetésével indult útnak tizennégy fős csapatunk.

Szombat reggel a Slávia UK Bratislava ellen kezdte meg szereplését együttesünk, ami már csak azért is érdekes mérkőzésnek ígérkezett, mert a szlovákok hozzánk hasonlóan a Közép-európai Liga idei kiírásában is érdekeltek. Csapatunk rendkívül biztatóan játszott, elsősorban újdonsült csapatkapitányunk, Meredith Hardy volt elemében. Két szorosan megnyert játszmát két hasonlóképp elveszített szett követett, majd az ötödik szettet ellentmondást nem tűrő játékkal húzta be csapatunk. Jó benyomást tettek új légiósaink, valamint a magyar junior válogatottat képviselő szép számú különítmény is.

Vasas Óbuda - Slávia Bratislava 3:2 (21, 20, -22, -24, 8)

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Sklar 15, Hardy 21, Rountree 13, Török 12, Bodovics 6. Csere: Bánlaki, Lévai (liberók), Durst, Németh 5, Kiss 4, Szedmák 2.

A délutáni folytatásban a házigazda KP Brno várt a mieinkre, így öt lejátszott szettet követően, alig két órányi pihenő után ismét melegíteni kezdett csapatunk. Hiába indult azonban komoly előnyből a cseh csapat (ők csak napi egy meccsen szerepeltek), az első két játszma ismét a Vasas Óbudáé lett. A jó teljesítményből mindenki kivette a részét, sokat elmond a lányok szerepléséről, hogy mind a tizenkét mezőnyjátékos ponttal fejezte be a mérkőzést. A harmadik szett végére azonban, - elsősorban fejben - elfáradt együttesünk, így három szettes győzelem helyett újabb öt szettes dráma várt a csapatra. A döntő szettre szépen összeállt ismét játékunk, ám a végjátékban egymás után elkövetett két hiba eldöntötte a mérkőzést, így ezúttal egy ponttal gazdagodott csapatunk.

Vasas Óbuda - KP Brno 2:3 (24, 18, -22, -11, -11)

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Sklar 10, Hardy 12, Rountree 10, Kiss 12, Pekárik 4. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Durst 2, Török 3, Benedek 1, Németh 4, Szedmák 1, Bodovics 2.

Vasárnap délelőtt a torna nagy esélyese, a CEV Kupa induló Rote Raben Vilsbiburg volt a mieink ellenfele. Két szetten át ismét remekül teljesített csapatunk, a lányok alaposan megnehezítették a németek dolgát, akik azonban végül érvényesítették a papírformát és megnyerték a mérkőzést. A Vasas Óbuda így egy győzelemmel és két vereséggel a Brno Grand Prix harmadik helyén végzett, ám az eredménynél sokkal fontosabb, hogy az egész hétvége során bíztatóan, igazi csapat benyomását keltve játszott. Az első tétmérkőzésig még közel három hét áll Jókay Zoltán rendelkezésére a hibák kiküszöböléséhez, ám már most egyértelműen látszik: jó úton jár fiatal csapatunk.

Vasas Óbuda - Rote Raben Vilsbiburg 0:3 (-23, -19, -11)

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Sklar 9, Hardy 3, Rountree 9, Török 7, Bodovics 2. Csere: Bánlaki, Lévai (liberók), Durst, Németh 6, Pekárik 1, Kiss 1, Szedmák.


Hirdetések