Jenkei András, 2016.09.14. | Jégkorong

A nagyok Zalaegerszegen, a „kicsik” a Jégpalotában győztek a szerdai bajnokijukon.

U20-as bajnokság:
Egerszegi Titánok-Vasas HC-Continental 0-7 (0-1, 0-5, 0-1)
Gólszerzők: Bukor Rajmund (16.), Varga Tamás (21., 32.), Evan Horvath (27.), Szlama Dániel (29., 38.), Czakó Barna (51.)

Remekül hangolt a vélhetően sokkal keményebb, MAC elleni rangadóra U20-as csapatunk. Bár az első harmadban még kimaradtak a helyzetek Zalaegerszegen, a második szakaszban már ötször sikerült bevenni a Titánok kapuját, a vége pedig 7-0-s siker. Magabiztos győzelemmel kezdhetett neki a hosszú hazaútnak a csapat.

Horváth András edző a mérkőzés után:
„Mindig próbáljuk beleverni a fiúkba, hogy minden meccsre egyformán kell készülni. Rendre egyforma hozzáállásra van szükség. Örülünk annak, hogy ez most látszott is a játékunkon, tudtuk tartani a tempót, a nyomásgyakorlást. Az első harmadban is sok helyzetet dolgoztunk ki, de a másodikban már be is lőttük a helyzeteket, szép akciókat vezettünk. Örülünk, hogy nem kaptunk gólt. Reméljük, hogy a MAC ellen azt az arcunkat mutatjuk, amit az elmúlt meccsek sikeresebb fellépésein."

Szlama Dániel a meccs után:
„Sikerült az elején elkapni a fonalat, és azt tartani is tudtuk végig. A harmadik harmadban kicsit szétesett a játék, de így is uraltuk a meccset. Vasárnap egy jóval gyorsabb, pörgősebb játék vár ránk a MAC ellen, 100 százalékot kell nyújtani, és keményen beleállni.”

Bukor Rajmund a meccs után:
„Szerintem sikerült nagyon jól elkezdeni a meccset, jól álltunk bele, nagyon komolyan vettük. A végén a körülmények miatt kicsit visszaestünk, nem úgy sikerült a harmadik harmad, ahogy terveztük. De az egész meccsen keményen és jól melózott a csapat. A MAC ellen tényleg gyors lesz a játék, végig pörögnünk kell majd.”

A Vasas HC-Continental-MAC mérkőzés vasárnap 15.40-kor kezdődik a Jégpalotában.

Erste Bank Junior League, 2. játéknap:
Vasas HC-Continental–Debrecen-Miskolc Select 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
Gólszerzők:
Altmann Márk (35. perc), Takács Noel (37.), Tóth Gábor (49.), illetve Verba Balázs (9.), Lányi Ambrus (32.)

Kiválóan sikerült U18-as csapatunknak a soros EBJL-mérkőzés. A Debrecen-Miskolc Select együttese látogatott el a Jégpalotába, és a meccs elején 2-0-s vezetést is szerzett, innen sikerült fordítania a Vasasnak.

Jánosi Csaba vezetőedző elmondta, mi történt a találkozón:
Az elején nem kellő energiaszinttel álltunk bele a mérkőzésbe. Kicsit lassabban játszottunk, talán emiatt tudott az ellenfél nagy nyomást helyezni ránk. Viszont később ritmust és iramot tudtunk váltani, gyorsabban hokiztunk. Sikerült kiállításokat kiharcolni, és négyből kettőt értékesítettünk is. Az elmúlt két hétben sokat gyakoroltuk az emberelőny és emberhátrány játékot, nagyon jó volt látni, hogy ma mindkettő működött, hiszen az összes hátrányunkat kivédekeztük, és volt benne 5 a 3 elleni játék is. A végén az volt a célunk már, hogy megtartsuk az előnyünket. A srácok nagy munkát végeztek, blokkoltak, önfeláldozóan játszottak. El is mondtuk Nagy Lacival a fiúknak, hogy ilyenkor nagyon jó a pad mellett állni. Mindig ilyen egységes, egymásért harcoló csapatot szeretnénk látni. A meccs végére nagyon összeállt a társaság, egy ilyen kiharcolt siker mindig erősebb, mint egy sima győzelem.”

A csapat legközelebb szombaton, a Linz együttesét fogadja 17.40-től, a Jégpalotában.

D.S.    

 


Hirdetések