Jenkei András, 2016.09.12. | Jégkorong

Az EBYSL U20-as bajnokságban a Vasas HC-Continental 5-2-re verte a Medvescak Zagreb együttesét.

Vasas HC-Continental-Medvescak Zagreb 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
Gólszerzők:
Czakó (2.), Szlama (17.), Bukor (30.), Kövesdi (31.), Surányi (60.) illetve Plesko (12.), Burazin (27.)

Egy győzelem (4-1 a Jesenice ellen) és egy vereség (3-7 a Vienna Capitals ellen) után a horvát Medvescak Zagreb együttesét fogadta U20-as csapatunk az EBYSL-ben. Ezt a meccset már a Jégpalota „centerpályáján” játszhatta csapatunk – kijött a meccsre a Bécsben megsérült, azóta gipszben járó Csiki Attila is – rá még további vizsgálatok várnak, hogy kiderüljön a pontos diagnózis.

Remekül kezdtünk, gyorsan és agresszíven játszott a társaság, és korán meg is szerezte a vezetést Czakó Barna révén, aki egy kapu előtti kavarodás után kotorta a korongot a hálóba (1-0). Az első harmad második felére viszont aktívabb vált a vendégcsapat, végül egy bombagóllal egyenlített Plesko révén (1-1).
Ha nálunk volt a korong, nem volt baj, Szlama Dániel gólja ezt bizonyította, jól élt együtt a támadással és jókor volt jó helyen, 2-1. Előnnyel jöhetett az első pihenő.

A második harmadban is nagy elánnal kezdte a csapat, de Plesko nagy helyzetben lőhetett (ez figyelmeztetés volt), Bozsó Kristóf a helyén volt, neki egyébként többször is dolga akadt ez idáig. Aztán kicsit altatott a Zágráb és egy lassan szövögetett akció végén váratlanul egyenlített, 2-2.

De ezen a délutánon jóval jobban pörgött a Vasas, és ennek nem lehetett más a vége, minthogy ismét vezetést szereztünk. Egy távoli Szlépka Armand-lövésbe ért bele a kapu előtt Bukor Rajmund (3-1), majd alig egy perccel később a kapu bal torkában Oroszi Álmos lövése nyomán Cameron Kövesdi bravúrral belepiszkált, 4-2-re vezetett a csapat, és kedvező helyzetből, lendületből várhatta a harmadik harmadot.

Ott aztán felőrölte ellenfelét, mert bár egy kettős emberelőnyt gól nélkül zártunk, a végén lehozta kapusát a Zágráb, egy előrevágott korongot pedig Czakó visszatett Surányi Zsoltnak, aki nem hibázott, 5-2.
Megvan tehát a második siker a bajnokságban.

Székely-Mádai László vezetőedző: „A meccset jól kezdtük, aztán egy komolyabb hullámvölgybe kerültünk, és ebből csak a harmadik harmadra sikerült csak kijönni. Bár a fölényünk nem mutatkozott meg további gólokban, a végeredménnyel elégedettek lehetünk. Nehezíti a dolgunkat, hogy két sérültünk és egy betegünk van, így fokozottabban érvényes, hogy tervszerűen hokizzunk. Ez a végcél."

Varga Tamás a meccs után: „Az elején egy kicsit a taktikánk összeesett, kapkodtunk, nem tartottuk a helyünket. De aztán a végén higgadt a játékkal legyőztük az ellenfelet, mert sokkal jobban játszottunk. A horvátok a hétvégén nem a legjobb arcukat mutatták, Debrecenben is kikaptak, de ez még nem jelent semmit, később tudjuk felmérni a csapatok erejét.”

Czakó Barna a mérkőzés után: „A vége egész jó lett. Jól kezdtük, de ismét ugyanaz volt a helyzet, mint legutóbb: megelégedtünk azzal, hogy vezettünk és jobban játszottunk. Később ez már nem mutatkozott meg, de a harmadik harmadban már szinte ki sem jöttek a harmadukból, annyira beszorítottuk őket. Jó volt látni, hogy mindenki melózott, ütközött, blokkolt, harcolt.”

Oroszi Álmos a meccs után: „Nem volt olyan gyors a mai meccs, mint a bécsi, igaz, kicsit gyengébb ellenfélről is volt szó. Sokkal összeszedettebb volt ma a csapat: az elejétől kezdve beleálltunk, jártak a lábak, és bár volt egy másfél harmados kimaradás, a harmadik harmadra világossá vált, hogy jobbak vagyunk. Emberhátrányban és emberelőnyben kijött, hogy nem követtük teljesen a taktikát, ezen még dolgozni kell. Most úgy érezzük, fizikailag nem megterhelő a heti két meccs, később kiderül, meddig tart ki az augusztusi kondink. Reméljük, sokáig.”

D.S.     


Hirdetések