Jenkei Dániel, 2016.09.09. | Kézilabda

A szombati kézilabda szezonkezdet előtt Csík János vezetőedzővel beszélgettünk.

Hadd találjam ki, minden rendben, és már alig várják az első meccset…
- Inkább vegyesnek mondanám a hangulatot, elvégeztünk egy csomó munkát, lejátszottunk jópár edzőmeccset, voltak jobban sikerültek és olyanok is, amik nem úgy zajlottak, ahogy szerettük volna. A csapata akarata biztató, támadásban talán jobbak is vagyunk, mint a tavaly, a védekezésünk viszont még nem állt össze. Azt várom, hogy a bajnokságban mérkőzésről mérkőzésre javuljunk.

Mi okozza a problémákat hátul?
- Egyelőre kicsit megvisel minket, hogy a tavalyi Barczi-Kocsis páros nincs a pályán. Persze akik a helyükre kerültek, nagyon igyekeznek, de nekik még tanulniuk kell. A jó hír az, hogy pontosan tudjuk, mik a gyengeségeink.

Minden edzőmeccs után értékelt a lányokkal?
- Nem, inkább két-három meccsenként ültünk le, akkor elemeztem és mondtam el az észrevételeimet. Ez így nagyon hasznos volt.

Elég vegyes volt a kép az eredményeket tekintve.
- Igen, bár a számok ez esetben ritkán tükrözik egy-egy csapat formáját. Az elsőosztályú csapatok ellen, mint a Fradi vagy MTK, amíg bírtuk koncentrációval, addig nem volt probléma. Az MTK ellen a végére nagyon szétestünk, ott kijött az ellenfél nagyobb tudása. Persze ez hasznos is lehet, nem árt, ha a saját bajnokságunknál tempósabb ellenfelekkel tudunk készülni. Játszottunk feljutásra esélyes NB I/B-s csapatokkal is, azok a meccsek általában szorosabbra sikeredtek, de rengeteg fiatal kapott lehetőséget minden csapatban így az eredményt itt sem érdemes különösebben boncolgatni.


A Vasas felnőtt csapata, 2016/17 (fotó: Doba István)

Mi a helyzet az újakkal?
- Egyértelműen kell még nekik idő a beilleszkedéshez, de tetszik, amit látok tőlük. Herr Anita tart ebben a folyamatban a legelőrébb, de ez egyértelmű, hiszen ő a legrutinosabb. Az első meccseken neki is nehezebben ment, de utána szépen ráállt arra a játékra, amit várunk tőle. Pozitív a gondolkodása, ez is tetszik.

Ha már gondolkodás, a mentalitással minden rendben?
- Igen is meg nem is. A hozzáállás az edzéseken példás, mindenki maximálisan koncentrál és végzi a munkát, de a meccseken nem voltunk elég harapósak. Több harcosságot, testi küzdelmet várok, néha olyan, mintha túl rendesek lennénk. Márpedig a meccseket nem a rendes csapatok nyerik. Azért bízom benne, hogy a bajnoki meccsek hangulata kihozza a kellő agresszivitást a lányokból.

Szombaton kiderül. A Rinyamenti KC azért verhetőnek tűnik.
- Ezt én is így gondolom, a sorsolásra igazán nem lehet panaszunk. Tavaly rögtön jött egy rangadó, ami miatt az elejétől lépéshátrányban voltunk. Bízom benne, hogy holnap érvényesíteni tudjuk a papírformát. Nem lesz egyszerű, az első meccsnek mindig megvan a sajátos feszültsége, de meg kell oldanunk. Bizonyítani kell a szurkolóiknak is, hogy utána egész szezonban élvezhessük a támogatásukat.


Hirdetések