Jenkei Dániel, 2016.09.05. | Vízilabda

Hazaérkezett Podgoricából a világbajnoki bronzérmes ifjúsági vízilabda-válogatott, soraiban a Vasas 18 éves játékosával.

Horkai György válogatottjának remek szerepléséhez Gergő hét meccsen lőtt 19 góljával és jó játékával járult hozzá. A csapat meghatározó tagja, és az volt már az előző világversenyen, a bakui Európa Játékokon is.

„Úgy érzem, tavaly nyáron is sokkal több volt ebben a csapatban, akkor egyfajta kisiklás volt az a hetedik hely. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült érmet szerezni ezen a világbajnokságon. Főleg azért, mert egy nagyon erős csoportból indultunk. Rajtunk kívül a montenegrói és az olasz válogatott is végül az elődöntőbe jutott, ez mutatja, mennyire nehéz dolgunk volt. Elégtétel számunkra ez a bronzérem” – mondta a hazaérkezés után Gergő.

A csoportrangadón és a bronzmeccsen összesen 7 gólt lőtt az olaszoknak balkezes tehetségünk, jól ment tehát neki az igazán fontos mérkőzéseken. Ez is az oka annak, hogy még nem ért véget számára a nyári, válogatott szezon.

„Pénteken utazunk a hollandiai Európa-bajnokságra a juniorokkal. Örülök, hogy bekerültem, ott is a legjobb négy közé kerülés a cél elsődlegesen. Szerintem nagyon jó a csapatunk, még ha erős csoportban vagyunk ott is, nem lehetetlen, hogy jó eredményt érjünk el. Ezen leszek én is” – ezt már a szeptember 11-én, Alphenben kezdődő junior Eb-ről mondta Burián Gergely.

Földi Lászlónak tehát örömteli okokból kell nélkülöznie a napokban is Gergőt – felnőtt csapatunk hétfőtől négy napon át Rijekában edzőtáborozik.


Hirdetések