Jenkei Dániel, 2016.08.13. | Úszás

Hosszú Katinka zárásként egy ezüstéremmel koronázta meg riói szereplését.

Hosszú Katinka az úszóversenyek utolsó napjaiban is űrbéli teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen a legobb idővel jutott be a 200 hát döntőjébe, így kimondva kimondatlanul sokan számítottak a negyedik (!) olimpiai aranyéremre tőle. Közben egyébként, csak zárójelesen tesszük hozzá, hogy a női 4x200-as vegyesváltóval is szerzett egy pontszerző, hatodik helyet.

A fináléban 200 háton százötven méterig Hosszú ellenállhatatlanul úszot, az utolsó ötvenre azonban kicsit elfáradt, így a nyomában tempózó amerikai Maya Dirado végül jobb benyúlásának köszönhetően öt századdal megelőzte.

Nem titok, Katinka igazi versenyző alkat, így látszott rajta a célbaérkezés után, hogy kicsit bántja a hajrá, másrészről nézve viszont teljesen emberi, hogy ő is el tud fáradni egy ilyen szédületes menetelés végén.
Az eredményhirdetésen mutatott mosoly már azt mutatta, hogy őszintén örül az ezüstnek. Így vagyunk ezzel mi is, csak a hála hangján beszélhet az egész Vasas család és Magyarország arról, amit ez a fantasztikus sportolónő elért Rio de Janeiróban.

Három arany, egy ezüst az olimpián. Ízlelgessük...

És persze köszönjük, Katinka!

 

 

 


Hirdetések