Jenkei András, 2016.07.27. | Klub

A Törökbálint-Tükörhegy Temetőben nyugvó, hetven esztendeje született Fábián Tibor sírjánál egykori játékostársai gyűltek össze sírkövet avatni és emlékezni.

A Vasas egykori jobbhátvédje tíz esztendeje, 2006-ban hunyt el. Születésének hetvenedik évfordulóján a Vasas SC, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a család összefogásának köszönhetően méltó síremléket avathattak a tizenhatszoros válogatott labdarúgónak.


                                                        fotó: Doba István

A megvalósulásban komoly szerep jutott egykori futballistánknak és edzőnknek, Tóth Bálintnak:
- Tavaly halottak napján többen végigjártuk az egykori vasasos labdarúgók sírjait, gyertyát gyújtottunk, elhelyeztünk egy-egy piros-kék zászlót. A nap végén – már egyedül – eljutottam a törökbálinti temetőbe is, ahol Fábián Tibi végső nyughelyénél kétségbejtő látvány fogadott, kövekkel, szikladarabokkal volt beborítva. Erről utóbb kiderült, hogy Lakinger Lajos barátom munkája nyomát láttam. Elmondta, hogy korábban többször járt arra, és azt tapasztalta, egyre kevesebb jel utal arra, hogy itt egykor valakit eltemettek. Olyan volt, mint egy besüppedt indián sír a prérin. Nem sokkal később beszélgettem Takács Pistával, aki budaörsi és szintén a Vasas labdarúgója volt, hogy tegyünk valamit. Felvetettem a dolgot Markovits László elnök úrnak, és az MLSZ-ben Berzi Sándornak valamint Vági főtitkár úrnak, akik egyből jelezték, hogy segítenek, és hírekről tudomást szerezve a család is csatlakozott. A sírkövet, a kapott támogatásból aztán Takács Pista csináltatta meg, én meg próbáltam megszervezni az eseményt.
A régi játszótársak közül sokan eljöttek, az MLSZ részéről Dunai Antal, a Vasas nevében Ihász Kálmán emlékezett, és én is elmondhattam, hogy a Vasas-család ezúttal is bizonyította erejét.
Fontosak az ilyen alkalmak. Jó ideig az Illovszky-Kamarás-Raduly hármas tartotta össze a vasasos öregfiúkat. Kicsit szétesett ez, mióta ketten eltávoztak közülük és Józsi bácsi is már egyre idősebb. Közben meg sokszor hallom, hogy hozzunk össze valamilyen találkozót. Most ebből az alkalomból sikerült, és nagyon örültünk egymásnak. Lesz folytatás is.
Jó a Vasas-családhoz tartozni. Amikor Markovits elnök úrat hívtam, egyből megragadta az alkalmat, és kaptam tőle egy bérletet az idényre.  A Debrecen elleni meccsen kifejezett "honvágy" uralkodott el rajtam a stadionban. Mindannyian nagyon kötődünk ide.


Fábián Tibor (az álló sorban balról a második) és Tóth Bálint (guggoló sor, jobbról az első) egy csapatban


Hirdetések