Jenkei Dániel, 2016.07.11. | Kézilabda

A serdülő és junior korosztályunk is aranyérmet nyert a 2015/16-os szezonban, Varga Mártát kértük értékelésre.

Hivatalosan mindkét korosztály a junior bajnokságban indult, Komjáti Zsuzsa serdülő tanítványai az NB II-ben, míg Varga Márta csapata az NB I/B-ben.  A végeredmény két aranyérem lett, amely kapcsán Varga Mártát kértük átfogó értékelésre.

NB I/B junior
„Sokat dolgoztak a lányok az aranyért, a tavaszi szezonban végig az élen álltunk, így megérdemeltnek mondható a siker. Tavaly a másik csoportban ezüstérmesek lettünk, a nyugati ellenfeleket nem nagyon ismertük, de látatlanba is a dobogót tűztük ki célul. Az ellenfeleket illetően nagyjából bejöttek a számításaink, nagy csatákat vívtunk a Fradi és a Győr második csapatával, a Dunaújvárossal és a NEKA-val is. Ősszel egy fájó vereségünk volt a NEKA ellen, de ezt leszámítva kiegyensúlyozottak tudtunk lenni, tavasszal pedig a hazai rangadón vissza is vágtunk nekik. Az utolsó éves juniorjaink, elsősorban Kerék Fanni és Jávorszky Lilla igazi húzóemberek voltak, látszott rajtuk, hogy felnőtt közegben edződnek. A 2000-es születésűek közül Kuczora Csenge, Arany Rebeka, Szeberényi Flóra, Magera Noémi fele részben a saját csapatukkal, fele részben velünk edzettek. Ezt csak azért emelem ki, mert az egész szezont az jellemezte, hogy mindenki különféle helyeken készült, és ténylegesen csak a szűk, 98-as születésű mag tartozott hozzám. Ennek ellenére nagyon jó közösséget tudtunk kialakítani, amiben nagy szerepe volt Keszthelyi Dórának és Horváth Kingának, akik pályán kívül is összefogták a társaságot.  Természetesen megünnepeltük a sikert, de az élet azért nem állt meg, fejben már a következő szezonra készülünk."

NB II junior:
"Komjáti Zsuzsa lányai, a 2000-es korosztály kiemelkedően tehetségesnek számít, benne vannak az ország első négy csapatában, több játékos is tagja a serdülő válogatottnak. Ugyan nem láttam az összes meccsüket, de kiegyensúlyozottan teljesítettek. A Dorog elleni sorsdöntő mérkőzésükön hét góllal kellett nyerniük a bajnoki címhez, végül ennek a dupláját hozták különbségben, ami komoly mentális erőről árulkodik."

"Összességében nagyon tanulságos volt számomra ez a szezon, jó volt Csík Jánossal dolgozni a felnőtt csapatnál, szakmailag, pedagógiailag és a kézilabdázással kapcsolatos világnézet kapcsán is sokat tanultam tőle. Örülök, hogy folytathatjuk a közös munkát a következő idényben is!"


Vasas SC női kézilabda juniorcsapat  - NB I/B


Vasas-ASI női kézilabda juniorcsapat  - NB II


Hirdetések