Jenkei Dániel, 2016.06.27. | Kézilabda

A következő szezonban a Vasas kézilabdacsapatát erősíti Herr Anita.

A 29 éves jobbátlövő az NB I-es Fehérvár csapatától érkezik hozzánk, de a pályafutása korábbi időszakára is érdemes kitérni. A 2008/2009-es szezonban például kitűnő szezont tudhatott magáénak a Győri ETO-val, a hazai sikerek mellett a Bajnokok Ligájában is meghatározó teljesítményt nyújtott, és a válogatottba is bekerült. Ezt követően több éven keresztül Németországban légióskodott, majd itthoni állomáshelyek után idén nyáron egy évre a Vasashoz szerződött. Ez alkalomból beszélgettünk vele.

Miért éppen a Vasas?
- Több megkeresésem volt, de az elsődleges szempont az életemben most az, hogy közel legyek a családomhoz, így Budapestet preferáltam a csapatválasztásnál. Tisztában vagyok a Vasas hagyományaival, és azzal is, hogy ennek a klubnak nem az NB I/B-ben van a helye. Mostantól én is azért fogok tenni, hogy a csapat a méltó szintre kerüljön.

A keret egyik legrutinosabb játékosaként ebben minden bizonnyal kulcsfeladatai lesznek.
- Meglátjuk, mennyire lesz vezérszerepem, a lényeg úgyis az, hogy a csapat hasznára váljak. Eddig is igyekeztem mindenhol kihasználni maximálisan a pályán töltött időt, függetlenül attól, hogy tíz perceket vagy egész meccseket kaptam.

Mire a legbüszkébb az eddigi karrierje kapcsán?
- A legemlékezetesebb számorma, hogy 2008-ban huszonkét évesen végigcsinálhattam a teljes olimpiai felkészülést a válogatottal. Végül az utolsó szűkítésnél kikerültem, de rengeteget tanultam abban az időszakban. Egy sportoló számára hatalmas boldogság, ha a nemzeti csapat tagjaként hallgathatja a himnuszt. Szintén szívesen emlékszem a győri korszakomra, hiszen bajnok és kupagyőztes lettem, és a Bajnokok Ligája döntőjében is játszhattam.


Fotó: Nagy Ádám (archív)

Mennyire lesz ismeretlen az új közeg?
- Tápai Szabina csapattársam volt az előző szezonban, vele sokat beszélgettem erről a vasasos lehetőségről, csupa jót mondott, ő nagyon szeretett a Fáy utcában játszani, így biztatott, hogy vágjak bele. Németh Neddával gyerekkorunk óta ismerjük egymást, Győrben együtt nevelkedtünk, kifejezetten jóban vagyunk. Becséri Kittivel pedig Fehérváron voltunk csapattársak, így nem hinném, hogy bármi problémám lesz a beilleszkedéssel.

Csík János személye mennyit nyomott a latba?
- Az edző személye mindig döntő jelentőségű. Nem hiszem, hogy bárkinek előadást kell tartani arról, hogy Csík János mi mindent tett le már az asztalra a kézilabdasportban. Nagyon bíztam benne, hogy dolgozhatok vele együtt, így az utóbbi időszak legjobb híre volt számomra, hogy ő marad az edző.


Hirdetések