Jenkei Dániel, 2016.06.26. | Kajak-kenu

A vasasos Takács Tamara kétszer is dobogóra állhatott Moszkvában.

A közelmúltbeli racicei világkupa-győzelemmel klubunk versenyzője, Takács Tamara már jelezte, hogy komolyan számolni kell vele a felnőtt mezőnyben, a moszkvai Európa-bajnokságon pedig a szó szoros értelmében rátett erre néhány lapáttal, hiszen két olimpiai számban is ezüstérmes lett.

Tamara K-1 1000 méteren Fazekas-Zur Krisztina visszalépésével gyakorlatilag beugróként versenyzett, ráadásul nem is a saját hajójával, a taktikája pedig egyértelműen a kivárásra alapult a fináléban. Az első ötszázon még a középmezőnyben evezett, majd szép fokozatoson lépett felfelé, így a végén csak a szerb színekben versenyző Bedőcs Krisztina tudta maga mögé utasítani. Elmondása szerint még így is marad benne hiányérzet...

Ezt követően gyakorlatilag egyből jött az 1000 méteres páros finálé, ahol Tamara Medveczky Erikával ült egy hajóba. Ebben a döntőben szintén magyar-szerb párharc alakult ki, amit végül Milica Sztarovics és Benedek Dalma nyert meg, de a mieinknek sem lehet oka panaszra az ezüstérem miatt.


Fotó: MKKSZ

A férfiaknál is volt vasasos érdekeltség, igaz ezúttal nem a megszokott négyes indult, hanem Tóth Dávid és Kulifai Tamás állt rajthoz K2-500 méteren. Ők magabiztos versenyzéssel jutottak a vasárnap délelőtti  fináléba, ahol 1:32.632-es időeredménnyel végül a hetedik helyen végeztek.

1000 méteren négyesben Kugler Attila képviselte ezúttal a Vasas-színeket, egységével szintén a hetedik helyen végeztek a döntőben.


Hirdetések