Jenkei András, 2016.06.26. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia férfi csapata egész éves jó teljesítményét megkoronázva, megnyerte a bajnoki döntőt, így jövőre az első osztályban folytathatják a fiúk!

Vasas Akadémia - OSE Lions 84-75 (28-16, 19-20, 26-22, 11-17) 
Pasarét

Vasas: Faragó 13, Boros 2, Andrássy 10, Nshimba 6, Kiss B. 3,Csere: Garamvölgyi 10, Zsemlye 2, Katona 13, Krivacsevics 3, Surmann 5, Lewis 6.
Vezetőedző: Sárosi Bulcsú

Az NB I B-s bajnoki címről döntő harmadik összecsapáson remekül kezdtek a vasasos fiúk, az ellenfél csupán öt perc eleteltével tudott először kosárba találni. Az első  negyed végén komolynak tűnő 12 pontos előny alakult ki a javunkra. A folytatás nagy küzdelmet hozott, amelyben váltakozó szerencsével estek a kosarak, de a félidőig mindössze eggyel csökkent a  korábban kialakított előny.

Jól kezdtük a második félidőt is, a játékrész közepéig húsz pontra nőtt a különbség a két együttes között, a negyed hajrájában aztán ebből öt pontot faragtak az oroszlányiak. A rövid szünet nem tett jót a mieinknek, a zárószakaszban hosszú percekig nem sikerült pontot elérnünk, a meccs véghajrájában azonban helyén volt a  szívük a Vasas kosarasainak. A pontot az i-re egy szép "zsákolással" tettük fel a legvégén.


                                                                                  fotó: Doba István

Sárosi Búlcsú vezetőedző:
- Teljes mértékben elégedettség tölt el, ha visszagondolok a szezonra, aminek a végén aranyat nyertünk. Jó érzés volt ezt a társaságot kormányozni, és nem csupán a szakmai munkára gondolok, emberileg is közel kerültek hozzám a fiúk. Persze a szakmát sem hanyagoltuk. Az Akadémia alapcélkitűzése, a játékosaink egyéni fejlődésének biztosítása jól működött ebben az évben is, még ha az eredményesség következtében, adódtak is időnkénti hangsúlybeli áthelyeződések.
Én személy szerint is rendkívül motivált vagyok jövőt illetően. Az elsőosztállyal kapcsolatban komoly kíváncsiság dolgozik bennem, várom hogy mire leszünk képesek.  Bizakodó vagyok, hogy nem csak rövid vendégségbe érkezik csapatom az NB I A csoportjába. A meccseinket ugyan nem játszhatjuk majd Pasaréten, hisz a csarnokunk nem alkalmas az első osztályra, jelenleg még folyik az erre alkalmas helyszín keresése.
Mostanáig az volt a felállás, hogy fiataljaink mellé olyan idősebb, rutinosabb játékosokat szerződtettünk, akik nem csupán a meccseken segítették a csapatot, hanem az egyéni képzésekből is részt vállaltak. Köszönjük nekik! A NB I A osztály azonban újabb kihívásokat támaszt, ezért mindenképpen szeretnék olyan kellő rutinnal rendelkező kosarasokat igazolni, akik köré fel tudunk építeni egy stabil csapatot, amelyben tehetségeink is kifuthatják magunkat.

 


Hirdetések