Jenkei Dániel, 2016.06.13. | Vízilabda

Marnitz Gergő után a VasasPlaket másik három új szerzeményét is megszólaltatta honlapunk.

Babay Árpád: - Élő szerződéssel rendelkeztem Debrecenben, de a Vasas nagyon komoly érdeklődőnek bizonyult, ez pedig megerősítette azt az elhatározásomat, hogy visszatérek Budapestre. Vasas-nevelés vagyok, nyilván ez sem volt elhanyagolható tény a döntésemet illetően.  Ellenfélként több ízben is találkoztunk az elmúlt években, Földi László jó kis csapatot rakott össze a fiatal tehetségekből. Úgy érzem, ebbe a képbe beleillek a rutinommal, szeretném segíteni a csapatot és ez által a fiatalok fejődését. Földi-mester egyébként ifi edzőm volt anno, de Steinmetz Ádámmal és Marnitz Gergővel is játszottam már együtt. A holland Jesse leigazolásában pedig volt szerepem, biztos vagyok benne, hogy megállja a helyét és meghatározó szereplője lesz a csapatnak. Nagyon várom a szezont, számszerű célt én se szeretnék megfogalmazni, de azon leszünk, hogy minél előbb végezzünk a tabellán.


Balról jobbra: Marnitz, Babay, Njegovan és Koopman

 

Jesse Koopman: - A Sabadell gárdájában játszottam tavaly, másodikak lettünk a spanyol bajnokságban. Több ajánlatom is volt Spanyolországból, illetve Magyarországról, végül elsősorban a hagyományok és a klub múltja miatt döntöttem a Vasas mellett. Nagyon jó kis fiatal csapatunk lesz, nekem pedig óriási lehetőség, hogy Budapesten játszhatok, a világ legerősebb bajnokságában. Bízom benne, hogy a fiatalok és a néhány tapasztalt játékos közös munkájából egy remek szezon sül ki, szerintem akár az első hatba is bekerülhetünk.

Aleksandar Njegovan: - Nem hiszem, hogy bárkinek be kell mutatni a Vasas nevet a vízilabda közegben, alig várom, hogy a klub játékosa legyek a következő szezonban. Az elmúlt években a Vojvodinával és a Crvena Zvezdával a szerb bajnokságban és Bajnokok Ligájában is szerepeltem, ez remek iskola volt számomra. Olyan edzőim voltak a klubokban és a válogatottban, mint Dejan Szavics vagy Vladimir Vujaszinovics. A legutóbbi évet Miskolcon töltöttem, ez volt az első évem Szerbiától távol, igyekeztem jól megismerni a magyar vízilabda kultúrát. Nagy céljaim vannak a Vasassal, és megígérhetem, hogy 101 százalékkal fogok küzdeni minden meccsen.


Hirdetések