Jenkei Dániel, 2016.06.03. | Vízilabda

Marnitz Gergő, Babay Árpád, egy szerb, valamint egy holland vízilabdázó is a VasasPlaket játékosa lesz a következő szezonban.

Az utóbbi éveket tekintve nem mondható szokatlannak, hogy nagy a mozgás a VasasPlaket háza táján a nyári átigazolási időszakban. Az elmúlt hetek tárgyalásai után mostanra gyakorlatilag véglegessé vált a Földi László és Mátéfalvy Csaba által vezetett csapat 2016/17-es kerete.

A Ferencvárosból leigazoltuk Marnitz Gergőt, a 27 éves jobbkezes szélsőt, aki rendkívül gólerős játékosnak számít az OB I-ben, és az utóbbi években több hazai csapatban is megfordult:

- Gyerekkorom óta szerettem volna Vasas-játékos lenni, így egy álmom válik most valóra. Úgy érzem, a következő szezonban sokkal nagyobb teher fog rám hárulni az új csapatomban, mint eddig a Fradinál, ez pedig feltétlenül motivál. A közeg nem lesz ismeretlen, többekkel játszottam már együtt, Hőna Dávid pedig a középiskolában padtársam volt. Várom a szezonkezdetet, már most igyekszem aktívan pihenni, minden nap cardio-edzéseket végzek, hogy a kezdésre fitt lehessek. Célokat nem szeretnék megfogalmazni, egy sportoló mindig legelöl szeretne végezni a bajnokságban, a szakmai stáb feladata, hogy objektív elvárásokat fogalmazzon meg számunkra. – mondta el az újonnan érkező Marnitz, aki kétéves szerződést írt alá.

Szintén két évre „öltözik” piros-kékbe Babay Árpád, aki a maga 34 évével dr. Steinmetz Ádám mellett a rutint fogja képviselni csapatunkban. A 194 centis jobbszélső számára ez egyfajta visszatérés, hiszen a Vasas a nevelőegyesülete.

Légiósokkal is erősödünk, egy évre szerződtettük Aleksandar Njegovant. A szerb balkezes a Miskolc csapatának meghatározó játékosa volt az előző szezonban.

Rajta kívül egy válogatott játékos is érkezik, a 23 éves Jesse Koopman ugyanis a holland nemzeti csapat meghatározó tagja, és jövőre ő is a Komjádi uszodában fog pólózni.


Balról jobbra: Marnitz, Babay, Njegovan és Koopman

Távozik ugyanakkor a csapattól Ifj. Gyárfás Tamás, Adría Delgado, Jovan Sarics és Várnai Kristóf.

Érkezőinkkel hamarosan interjút olvashatnak weboldalunkon.


Hirdetések