Jenkei Dániel, 2016.06.03. | Jégkorong

Jól szerepeltek a hazai bajnokságban a Vasas-Continental U18 és U20-as csapatai. Szezonértékelő.

A jégkorong szakosztály két kiemelt korosztálya az utánpótlás osztrák jégkorongligákban (EBEL) is edződött a szezon során, így hazai és nemzetközi szinten is folyamatos terhelést kaptak a fiatalok.

Az U18-as csapat a hazai bajnokságban a Csíkszeredát legyőzve a harmadik helyen végzett. Székely-Mádai László és Horváth András feleltek az együttes szakmai irányításáért, előbbi értékelt honlapunknak: „Szerettünk volna a tavalyihoz hasonló bravúrt elérni itthon, de a bronzéremnek is örülünk, hiszen alapvetően a dobogó volt a cél. Az EBEL-ben szintén jó lett volna néhány körrel tovább menni a playoff első fordulójánál, de voltak meccsek, ahol tizenhárom-tizennégy játékossal álltunk föl, így pedig hatványozottan kemény kihívást jelentett a sorozatterhelés. A legnagyobb öröm számomra az, hogy a játékosaim a juniorok között is megállták a helyüket. Amikor az U20-asok legyőzték nagy meglepetésre a Volánt, akkor az U18-as sorunk szerezte a gólokat, sőt, a Magyar Kupában is többen bemutatkoztak, ami ugye már felnőtt szint. Örülök neki, hogy tovább folytathatjuk a munkát ezzel a korosztállyal.”

Jánosi Csaba és Nagy László együttese, az U20-asok a hazai pontvadászat negyedik helyén zárták a szezont. Jánosi Csabát kértük értékelésre: „Elérhető lett volna a harmadik hely, de ránk is igaz, hogy létszámban néha nagyon soványak voltunk. Őszintén szólva a helyezésnél sokkal fontosabbnak tartom, hogy a játékosaim egyénileg fejlődtek, és többen készen állnak a felnőtt jégkorongra, elsősorban ugyanis ez a munkánk értékmérője. Hatalmas élmény volt, hogy az előttünk végző MAC-ot és Volánt is le tudtuk győzni, azokon a meccseken bizonyítottuk, hogy ezekben a srácokban bőven van potenciál. Az EBEL – függetlenül attól, hogy a csoport utolsó helyén végeztünk – szintén nagyon jó iskola volt, a meccsterhelés és az ellenfelek színvonala miatt is. Rengeteget utaztunk, de ez is egy jó felkészülés, hiszen a felnőtt MOL-ligában is hasonló a helyzet. Ennyi elfoglaltság mellett kulcsfontosságú, hogy ki mennyire tudja a fennmaradó szabadidejét pihenésre vagy tanulásra fordítani, ezekből az apróságokból is kiderül, hogy ki mennyire áll készen a felnőtt szintre.

Végül Szuper Levente szakosztály-igazgatót is megszólaltattuk:
- Célunk, hogy segítsünk a srácoknak a felnőtté válásban. Nem mindenkiből lesz profi sportoló, ezt tudjuk. Mi abban szeretnénk közreműködni, hogy játékosaink valóra válthassák az álmaikat, akár sport, akár civil területen, és ehhez a jégkorong kiváló hátteret és tanulást biztosít. Vannak játékosok, akiknek eltökélt szándékuk, hogy profi sportolók legyenek, vannak, akik épp az orvosi egyetemre felvételiznek, mi mind a kettőnek rendkívüli módon örülünk. Szakosztályunk további célja, hogy a 2017/18-as szezontól a Vasas SC-nek ismét felnőtt jégkorong csapata legyen. Adott tehát a lehetőség, hogy minél többen bebizonyítsák, hogy megérettek erre a feladatra. Nagyon sok gyémántot csiszolunk jelen pillanatban, az összes korosztályunkban vannak sokra hivatott tehetségek, akikre lehet építeni. Az egész stáb azon dolgozik, hogy ezt a bizonyos felnőtt csapatot majd saját nevelésű fiatalokra építhessük.

Köszönettel tartozik a szakosztály és az egyesület a Continental cégcsoportnak, akik névadó szponzorként segítik az U18-as és U20-as csapatok munkáját.


Hirdetések