Jenkei Dániel, 2016.05.20. | Úszás

Hosszú Katinka bajnokhoz méltóan zárta le a londoni Európa-bajnokságot.

Hosszú Katinka számára a negyedik napon véget is ért a londoni kontinensviadal, de vasasos klasszisunk tett róla, hogy az utolsó úszásai maradjanak a legemlékezetesebbek.

Csütörtökön kezdésként megnyerte a 200 vegyest, méghozzá remek idővel, 2:07.30-as Európa-bajnoki rekorddal. A szám eredményhirdetése után szó szerint egyből vízbe ugrott 100 háton, ahol a szintén kiváló 58.94-es eredmény egy ezüstre volt elég a dán Nielsen mögött.

A legizgalmasabb szám pedig csak ezután következett, hiszen Hosszú volt a 4x200-as női gyorsváltó befejezőembere. A dolgok akkor váltak izgalmassá, amikor Kapás Boglárkától elsőként vette át a stafétát, majd ezt az előnyt növelni is tudta, így váltóban szerezte meg az újabb Európa-bajnoki aranyat.

Elmondása szerint az utolsó lehelletéig úszott a váltóban, ezért azt érzi a legértékesebb sikernek, de a 200 vegyes és a 100 hát eredménye is nagyon biztató számára. Az Iron Lady ezzel befejezte londoni szereplését és péntek délután már Budapesten folytatja a riói felkészülést.


Fotó: Facebook


Hirdetések