Jenkei Dániel, 2016.04.27. | Vízilabda

Továbbra is remek formában a VasasPlaket, ezúttal a Kőér utcában győztünk.

OB I - Rájátszás, 7. helyért:

Racionet Honvéd – VasasPlaket 7-8 (2-1, 1-1, 1-3, 3-3)
Kőér utca

Honvéd:
György – Kiss B., Illés, Fejős 1, Simon A. 1, Fazekas T. 1, Kiss G. 2. Csere: Borsós, Kovács G. 2, Kalanovics, Steinmetz B., Simon R.
Vezetőedző: Vad Lajosó

Vasas: Jónás – Saric, Bóbis 1, Steinmetz Á. 2, Takács B., Delgado 2, Gyárfás T. 3. Csere: Várnai, Burián, Bencz, Péter L., Simon H.
Vezetőedző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 9/3
Kipontozódott: Péter L. (28. p.),
Kiállítás (végleg cserével): Takács B. (18. p.)

Földi László a párharc kezdete előtt úgy fogalmazott, hogy nem is feltétlenül a győzelem a cél, hanem, hogy a Honvéddal is jó meccseket játsszanak a hetedik helyért. Nos, a mester valószínűleg azért nem csalódott, hogy egyből az első meccsen diadalmaskodtunk a Kőér utcában, semmissé téve ezzel az ellenfél pályaelőnyét.

A nagyszünetig mindössze kétszer találtunk be, igaz Kiss Gergelyék is csak eggyel többször, a harmadik negyed azonban rólunk szólt, sikerült megfordítani a mérkőzést. A záró felvonásban folyamatosan kapta a fórokat a hazai csapat, de ezzel csak alig-alig tudtak élni, nálunk viszont Steinmetz Ádámnak és Bóbis Máténak is helyén volt a szíve, így a végén két akciógóllal a saját javunkra fordítottuk a partit. Folytatás péntek este a Komjádiban, ahol egy győzelemmel máris megszerezhetnénk a hetedik helyet.

Földi László, vezetőedző:
- Jobban szeretem az ilyen mérkőzéseket, amikor elsősorban az dönt, hogy melyik csapat védekezik hatékonyabban. Eddig a szezonban mindig tíz fölött kaptunk a Honvédtól, kulcs volt, hogy most hét gólon tudtuk tartani őket. Bizonyos fázisokban kifejezetten jól játszottunk, de igazából egy ilyen párharcnál a végeredmény a legfontosabb. A győzelmünk érdekes szituációt hoz magával, hiszen eddig egyértelműen a Honvéd volt az esélyes, most viszont ez már nem mondható el. Szeretném, ha az új helyzet ösztönözné a srácokat, ha hasonlóan hidegfejjel játszunk a Komjádiban, akkor ott is nyerhetünk. Erre elsősorban a saját önbecsülésünk miatt lenne szükség, nyilván teljesen más a hetedik helyért játszani, mint egy éremért, de úgy látom, a játékosaim eddig megértették, hogy miért fontos nekünk ez a párharc.

Ifj. Gyárfás Tamás: - Már az utolsó Honvéd-mérkőzésen is megérdemeltük volna a győzelmet, és ez most plusz motivációt adott, nem beszélve arról, hogy ez a párosítás mindig presztízsmeccs. A megbeszéltek nagy részét sikerült betartanunk, végig koncentráltak és higgadtak tudtunk maradni. Takács Bálint kiállítása után őszintén szólva kicsit megijedtem, bennem volt, hogy ebből baj lehet, de most ezt is elbírtuk és összeszedettek maradtunk. Gratulálok az egész csapatnak, büszkék lehetünk az elvégzett munkára.


Hirdetések