Jenkei András, 2016.03.15. | Klub

105 éves a Vasas Sport Club, Markovits László klubelnök adott villáminterjút ez alkalomból weboldalunknak.

Telnek az évek…
- Tényleg hihetetlen, hogy repül az idő, hiszen nemrég még a 100. születésnapot ünnepeltük a Folyondár utcában, ami különben az elnökségem tizennégy évének egyik meghatározó pillanata volt, de ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Csodás emlék, hogy akkor közel ezer fő részvételével tudott együtt ünnepelni a Vasas család.

Hogy látja a Vasas helyzetét azóta?
- Úgy gondolom, az elmúlt öt évben is tudtuk bizonyítani, hogy nemcsak múltunk, hanem jelenünk és jövőnk is van. Igaz, hogy a csapatsportágaink többségénél jelentősen elmaradunk a korábbi sikerektől, de az egyéni sportágaink, az utánpótlás-nevelés, és a létesítményfejlesztés terén kimagasló eredményeket produkálunk. A Magyar Olimpiai Bizottság ponttáblázata alapján a londoni olimpia óta eltelt időszakban a legeredményesebb egyesületként vagyunk nyilvántartva, női kosárlabda sportágunk az év utánpótlás-műhelye lett a közelmúltban, de a vívóink is kaptak jelölést, korábban pedig már részesültek is ebben a díjban. Nem beszélve arról, hogy szépen fejlődnek a létesítményeink, kiemelendő a két legutóbbi nagyobb beruházásunk, a Fáy utcai Edzőcsarnok megépítése, valamint a pasaréti Kovács Pál Vívócsarnok rekonstrukciója.

Erre vonatkozott volna a következő kérdés, hiszen néhány héttel ezelőtt kormányhatározat született a Vasas Sport Club létesítményfejlesztési terveivel kapcsolatban. Erről mit lehet tudni?
- Miniszterelnök úrral tavaly augusztusban nyílt lehetőségem személyesen egyeztetni a létesítményfejlesztési elképzeléseinkről, amelyek kapcsán támogatásról biztosított. Ennek szellemében született meg február 26-án az említett kormányhatározat, amely több milliárd forintos forrást biztosít az általunk vagyonkezelt állami tulajdonú létesítmények fejlesztésére. A következő években ennek köszönhetően szó szerint az építkezés időszakába léphetünk, ez pedig évtizedekre meghatározza majd a klub működését, hiszen a modern infrastruktúra alapfeltétele a minőségi utánpótlásképzésnek. 

Mikor láthatunk konkrét terveket?
- Ennek a fejlesztési csomagnak többek közt része az Illovszky-stadion rekonstrukciója is, amelynek látványtervei – a korábbi közleményünknek megfelelően – a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötendő támogatási szerződések aláírása, illetve a koncepcióterv Nemzeti Stadion Program Munkacsoport általi jóváhagyása után válhatnak nyilvánossá.  Az előző válaszomban az utánpótlásképzést említettem, és itt fontos megjegyeznem, hogy a Kormány által számunkra megítélt összeg az egyéb sportágainkat érintő beruházásokra is vonatkozik. Jelenleg gőzerővel dolgozunk párhuzamosan több terven, hiszen a célunk az, hogy 2018-ra valamennyi sportágunk megfelelő infrastrukturális háttérrel tudja végezni a sportszakmai munkát. Ezzel a pozitív végszóval szeretnék az egész Vasas család számára boldog 105. születésnapot kívánni.

 


Hirdetések