Jenkei András, 2016.02.25. | Vízilabda

A sikerrel megvívott alpaszakasz után nem sok idejük volt szusszanásra a VasasPlaket pólósainak.

Szolnoki Dózsa KÖZGÉP – VasasPlaket 15-6 (3-0, 4-1, 6-2, 2-3)
Szolnok, 300 néző.

Vezette: Marnitz M., Pásztor A.

Szolnok: Decker A. – Mitrovics 1, Varga Dániel, Jansik D. 1, Kis G., Gocics 1, Madaras 2. Csere: Vámos, Hangay Z. 1, Mezei 1, M. Alekszics 4, Younger 3, Fülöp 1.
Edző: Cseh Sándor

Vasas: Tihanyi – Delgado 1, Szarics 1, Bóbis 1, Steinmetz Á., Takács B., Gyárfás 2. Csere: Várnai, Burián 1, Fazekas G., Bencz, Hőna, Simon H.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Burián (32. p.)

Vendéglátóink nem bíztak semmit a véletlenre, az első találatunkat csak a  második negyed közepén értük el Gyárfás révén (5-1), sőt újabb egy negyednyi játék után 9-1 is volt az állás. A végén sikerült kissé zárkóznunk, az utolsó játékrészt meg is nyertük.

Földi László, vezetőedző: - Mindig nehéz értékelni egy ilyen meccset, hiszen ahogy a meccs után is mondtam, a Szolnok más dimenzióban pólózik. Talán lehetett volna szorosabb, de amikor hibáztunk, azt könyörtelenül kihasználták, ettől függetlenül így is helytálltunk. Nyilván egy-két fiatal srácnak furcsa lehetett, hogy milyen játékosokkal kellett most szembenéznie, de ezeket a meccseket a hosszú távú fejlődésre kell felhasználni. Az egész felsőházi rájátszás erről szól, természetesen azzal együtt, hogy ha adódik alkalom, szeretnénk néhány ellenfelet megszorongatni. A Szolnok nyilván nem ez a kategória volt, aki szerint itt bármi esélyünk lehetett volna, azzal inkább a bélyeggyűjtésről és nem a vízilabdáról beszélgetnék...


Hirdetések