Jenkei András, 2016.02.23. | Vívás

A varsói világkupaversenyen egyéniben a címbeli szám jelentette a végállomást a Vasas kardozói számára.

Négy vívónk volt ott a 64-es táblán a lengyel fővárosban, ami mindenképpen figyelemre méltó tett volt részükről. Sajnos Szatmári  Andrásnak és Ravasz Etelének innen már nem sikerült tovább lépnie, amit főleg az előbbi fájlalhatott, hiszen ő a riói kvalifikációért küzd. Andrásnak még egy lehetősége van az olimpiai részvétel megszerzésére, március végén dupla szorzójú Grand Prix viadalra kerül sor Szöulban, itt kell a jelenleg előtte álló francia Rousset és Decsi Tamás elé kerülnie, hogy neki is szoríthassunk a braziliai nagyvárosban.

Varsóban viszont Szilágyi Áron és Iliász Nikolász az első kört sikerrel vette a főtáblán, a következő forduló azonban nekik is  a végállomást jelentette.  Szilágyinak mindez egyetlen tuson múlt (14:15) a korei Kim Junhoval szemben, míg Iliász Nikolász nem tudott mit kezdeni (7:15) az egyesült államokbeli Dershwitz-el szemben.

A csapatverseny során hetedik lett a magyar válogatott a három vasasos fiú tevékeny részvételével. A spanyolokkal szemben győzelemmel kezdődött a nap  (45:36, Szatmári +5, Szilágyi +2), de aztán a németek megállítottak minket (42:45, Szilágyi +4, Iliász +1, Szatmári -4). A helyosztókon előbb Koreától kikaptunk (39:45, Szilágyi +9, Szatmári -3, Iliász -12), majd a franciákat legyőztük (45:27, Iliász +11, Szilágyi +6, Szatmári +1), és így jött össze a helyezés.


Hirdetések