, 2016.02.19. | Kézilabda

Serdülő csapatunk két fordulón is sikeresen túljutott már a bajnokságban, mostantól a tét az országos döntőbe jutás.

Az alapszakasz első részében hét csapat játszott egymással körmérkőzést oda-vissza vágós rendszerben (Dorogi ESE, Gödi SE, Kántor Anikó SE, Pilisvörösvári TSK, Váci NKSE I., Váci NKSE II.). A Vasas együttese döntetlennel nyitott Vácott, ezt követően viszont minden ellenfelet sikerült legyőzni és a csoport élén végeztek a lányok.

A folytatásban az alapszakasz másik csoportjának első négy helyezettjével játszottak Komjáti Zsuzsa tanítványai ugyancsak oda-vissza vágós mérkőzéseket, úgy, hogy az első körből továbbjutott három csapat (Dorogi ESE, Kántor Anikó SE, Váci NKSE II.) elleni eredményeket vitték magukkal. Ebben a szakaszban valamennyi mérkőzést sikerült megnyerni a KSI II., MTK, Szentendrei NKE, és a Pázmánd SE csapatai ellen, ezzel a csoport első helyén jutottak tovább a felsőházi rájátszásba.

Itt újabb négy csapat (Győr, Nemesvámos, Mosonmagyaróvár, Szombathely) vár a lányokra, az előző körökhöz hasonlóan viszik tovább a csoportból továbbjutó együttesek ellen elért eredményeket, így – mivel a váci döntetlen is bent maradt – a Győri Audi ETO KC mögött a második helyen vág neki a Vasas SC-ASI DSE a rájátszásnak.

A serdülő csapat edzője, Komjáti Zsuzsa nyilatkozott az esélyekről, játékosokról a rájátszás kezdete előtt:

"Bár az alapszakaszban csak egy-két komolyabb játékerőt képviselő ellenfelünk volt, úgy érzem, hogy jó úton haladunk. A rájátszás első mérkőzése Nemesvámos ellen mindenképp szintmérő lesz számunkra, hol tartunk. Szerencsére az új gyerekeket is sikerült gyorsan beépíteni a csapatba, gyorsan felvették a ritmust. A rájátszásban próbáljuk a védekezés hatékonyságára helyezni a hangsúlyt, sokat gyakoroltunk, hogy még erősebbek legyünk a játéknak ebben az elemében is, reméljük a mérkőzéseken is visszaköszön majd az edzésen tanultak. Ami a játékosokat illeti, nagy öröm számomra, hogy négy játékost továbbra is számításba vesznek a korosztályos válogatottaknál, Kuczora Csenge az ifjúsági válogatottól kapott meghívót, míg kapusunkat Magera Noémit, szélsőnket Arany Rebekát, illetve Szeberényi Flórát a serdülő válogatott edzői figyelik folyamatosan. Ők négyen már inkább Varga Márta junior csapatával készülnek, a fejlődésük szempontjából ez mindenképpen hasznos. Meghatározó lehet a rájátszásban Varjú Lili, akinek javuló játéka mindenképp örömteli. Sajnos viszont az év végéig biztosan nem számíthatok Anasztasziadisz Melindára, aki egy szerencsétlen mozdulatot követően térdszalagszakadást szenvedett. Célunk -  bár az előttünk álló csapatok erőssége ismeretlen számunkra - hogy tavalyi évhez hasonlóan idén is bekerüljünk az országos döntőbe, amihez az kell, hogy mindegyik ellenfelünket legyőzzük."


Hirdetések