Jenkei András, 2016.02.14. | Vízilabda

Döntetlenre végeztek a VasasPlaket pólósai a Honvéddal.

VasasPlaket –RACIONET-Honvéd 11-11 (4-2, 2-4, 2-3, 3-2)
Komjádi uszoda, 200 néző.

Vezette: Petik A., Csanádi

Vasas: Jónás – Hőna, Bóbis 1, Szarics 3, Steinmetz Á., Takács B., Gyárfás T. 3. Cs: Várnai 1, Burián 1, Delgado 1, Simon H. 1.
Edző: Földi László

Honvéd: Kardos G. – Fazekas T. 1, Kovács Gergő, Illés S. 1, Fejős 2, Kiss G. 1, Simon A. Cs: Kiss B., Kalanovics 3, Steinmetz B. 1, Simon R. 2.
Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 11/5
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 3/2
Kipontozódott: Steinmetz Á. (19. p.), Bóbis (23. p.), Fazekas (26. p.), Illés S. (28. p.)

Most már elárulhatjuk, hogy Földi László néhány hete azt mondta, a tabellán előttünk álló csapatok közül a Honvédot látja olyan ellenfélnek, akit esetleg megszorongathat, vagy akár meg is verhet a Vasas. Nos, erre remek alkalom volt a szombat esti mérkőzés a Komjádiban, és ennek megfelelően Gyárfás góljával mi szereztük meg a vezetést, amit sikerült is magunknál tartani, sőt, többször is elléptünk kettővel. A nagyszünetre aztán egyenlített Vad Lajos gárdája, ami pedig ennél is vészjóslóbb volt, hogy Steinmetz Ádám két negyed alatt kipontozódott, és hamarosan Bóbis is erre a sorsra jutott. A két kulcsember hiányában is remekül küzdöttek a mieink, az utolsó pillanatig megvolt az esély a győzelemre, hiszen Burián góljával 11-10-re még mi vezettünk, de végül a Honvéd „Steinmetze”, Barnabás zárta le a gólpárbajt, így be kellett érnünk egy ponttal.

A nagy cél, a csoportunk negyedik helye ezzel egy kicsit még közelebb került, a VasasPlaketnek hoznia kell a hátralévő két meccsét, de fél szemmel a Debrecent is figyelnünk kell, elsősorban a jövő pénteki Kőér utcai vendégszereplésüket, ahol nem szabadna nyerniük.

Földi László, vezetőedző: - Összességében egy nagyon jó kis meccs volt. Ha nem én lennék a Vasas edzője, mindig ilyen csatákra vágynék, de mivel én vagyok, azért maradt egy kis hiányérzetem. A meccs nagy részében domináltunk, még úgy is, hogy folyamatosan vesztettük el a kulcsembereinket menetközben. A végére aztán kicsit elfáradtunk, ha nagyon vicces akarnék lenni, akkor mondhatnám, hogy kicsúszott a kezünkből a földi irányítás, de egyébként egy szavam sem lehet, tényleg fantasztikusan küzdöttek a srácok. Meglátjuk, ez mire lesz elég, nekünk meg kell nyernünk a hátralévő két meccsünket, de emellett a Honvéd-Debrecen meccsre is figyelnünk kell.

Gyárfás Tamás: - Sajnálom, hogy így alakult a vége. Nagyon sokat dolgoztunk a héten, megérdemeltük volna a győzelmet. Innentől nincs a saját kezünkben a sorsunk, ezt a helyzetet pedig el akartuk kerülni, de azért bízom magunkban, és abban is, hogy lesz egy kis szerencsénk. A mi szempontunkból adott a feladat, jövő héten le kell győznünk a Pécs és az UVSE csapatát. Folytatjuk a kemény munkát ennek érdekében!


fotó: Doba István


Hirdetések