Jenkei András, 2016.02.09. | Ökölvívás

A 60. Bocskai emlékversenyen a Vasas Európa-bajnoka Bacskai Balázs hatodszor diadalmaskodott Debrecenben, és egyben a torna legjobb öklözőjének is választották.

A Bocskai emlékversenyek történetének legnagyobb indulói létszámú (140) viadalán hat vasasos bokszoló szállt ringbe, akik valamennyien kitettek magukért, és az elért első, harmadik valamint három ötödik helynek köszönhetően a legeredményesebb csapatként zárta a Vasas-Süllős a tornát.

64 kg-ban Fodor Milánt kazah ifi világbajnok, míg Sinkó Krisztiánt egy Afrika-bajnok ellenfél állította meg, mindketten ötödikként zártak. Egy súlycsoporttal feljebb Bacskai Balázs végigverte  a mezőnyt. 75 kg-ban Harcsa Zoltán bronzérmes lett, míg Hegyi Barnabás ötödikként végzett. A 81 kg-os Bugyik Imre az első körben búcsúzott.

Ráth Miklós, a Vasas-Süllős vezetőedzője:
- Az idei verseny lényegesen jobban sikerült, mint a tavalyi, és ennek nagyon örülünk. Óriási köszönet jár Erdei Zsoltnak és Balzsay Károlynak, akik Bacskai Balázst illetve Harcsa Zoltánt készítették fel – remekül.  A többiek közül Fodor Milán másfél év után lassan kezdi a régi önmagát idézni, míg Sinkó Krisztián parádésan bokszolt, rutinosabb ellenfél tudta  csak legyűrni. Hegyi Barnabás a kubai edzőtábor után nagy becsvággyal lépett a kötelek közé, jól is harcolt, taktikai hibáin kell még javítani.


                                                                                               fotó: Doba István

Bacskai Balázs:
- Ez volt a hatodik Bocskai-győzelmem, nagyon jó érzés volt két év kihagyás után itt lenni, döntőbe jutni, majd a végén aranyat nyerni. Azt hiszem, önmagáért beszél, hogy milyen extázisba kerültünk az edzőmmel, amikor kihirdették az eredményt, komoly feszültség szabadult fel belőlünk. A mezőny ezúttal is erős volt, sok jó külföldi bokszoló eljött Debrecenbe, én három meccset vívtam, és végül mindet egyhangú pontozással nyertem. A mauritiusi sportoló teljesen sötét ló volt, nem nagyon tudtam, hogy mire készüljek. Utána talán a grúz ellen volt a legnehezebb, folyamatosan szabálytalankodott, meg is lékelte a fejemet, ami nem esett túl jól. A döntőbeli török sráctól egyszer már kikaptam, jó kis bunyós, mindent elmond róla, hogy van már riói kvótája. Ügyes, gyors és technikás, ezért próbáltam kivárni, és folyamatosan beleütni a támadásaiba, ahogy látszik, ez végül elég jól sikerült. Összességében kezd visszaköszönni az Erdei Zsolttal való közös munka hatása, felszabadultabban, könnyedebben és talán látványosabban tudok bunyózni. Áprilisban kezdődnek a kvalifikációs versenyek, nyilván jót tett a mostani hétvége önbizalom szempontjából, de addig még sok idő van, az ellenfelek is javulni fognak, nekem viszont nem lehet más célom, mint élni életem utolsó esélyével, és kijutni az olimpiára.


Hirdetések