Jenkei András, 2016.02.07. | Röplabda

Nyolc nap alatt negyedik mérkőzését játszotta a Vasas Óbuda, ezúttal a magyar bajnokság keretein belül az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatát fogadták a lányok a Folyondár utcában.

Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (17, 13, 15)
Folyondár utca, 100 néző.
Vezette: Mezőffy, Mezei.

Vasas Óbuda: Sousa 3, Miklai 12, Vacsi 3, Villám 8, Klein 11, Hardy 11. Csere: Tóth A. (liberó), Bodovics 3, Durst 3, Benedek 2.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Kaposvár: Poós 1, Horváth A. 11, Jezernicki 7, Pedranzini 5, Rák 3, Duduka 5. Csere: Csitári (liberó), Pintér 1.
Vezetőedző: Mészáros Péter.

Az első játszma elején mindkét együttes sokat hibázott, ám Horváth Alexandra pontjait követően a vendégek tudtak meglépni (7:12). Jókay Zoltán időt kért, és figyelmeztette csapatát, hogy a mérkőzést fel kell használniuk a Békéscsaba elleni, jövő heti kupadöntőre való felkészülésre, az edzői intelmek pedig hatásosnak bizonyultak. Néhány labdamenettel később ugyanis már egyenlőre álltak a csapatok, a második technikai szünetre pedig Miklai támadásainak köszönhetően már a Vasas Óbuda vonulhatott előnnyel (16:13). A végjátékban Klein is beszállt a pontgyártásba, így a játszmát végül jelentős különbséggel nyerte csapatunk (25:17, 1:0).

A második szettet a Kaposvár kezdte jobban (1:4), ám lendületük nem tartott sokáig, Klein és az időközben beálló Bodovics pontjaival könnyedén fordítani tudott együttesünk (12:8). A mieink egyre jobban, a Kaposvár pedig egyre gyengébben röplabdázott, így a folytatásban a különbség tovább nőtt a felek között (18:11). A hátralévő percekben sáncunk szinte átüthetetlennek bizonyult, így immáron Durst Anna irányítása mellett, magabiztosan dupláztuk meg előnyünket (25:13, 2:0).

Hardy szép centertámadásainak köszönhetően a harmadik játszmában hamar vezetést szerzett csapatunk, majd Durst nyitássorozatát követően Jókay Zoltán egyre több cserejátékosának is lehetőséget adott (13:8). Benedek Gabriella, valamint Windisch Kinga beállását követően Horváth Alexandra vezérletével még zárkózni tudott a Kaposvár, ám amint bemelegedtek fiataljaink visszavettük a játék irányítását és lezártuk a mérkőzést (25:15, 3:0). 

Sarlós Márton      
fotó: Doba István      

 


Hirdetések