Jenkei András, 2016.02.02. | Röplabda

Közép-európai Liga mérkőzésen győzte le a vendég Békéscsaba a Vasas Óbudát.

Vasas Óbuda – LINAMAR-BRSE 1:3 (22, -19, -22, -14)
Vezette: Vasko, Niklová.

Vasas Óbuda: Sousa 5, Miklai 15, Hardy 4, Rountree 9, Klein 10, Vacsi 7. Csere: Tóth A. (liberó), Benedek, Nagy E. 4, Villám 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

BRSE: Tálas 5, Szakmáry 14, Clement 10, Soós 12, Matic 14, Bodnár 6. Csere: Molcsányi, Szpin (liberó), Fábián.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

A Közép-európai Liga negyedik, hazai rendezésű tornájának első mérkőzésén a nagy rivális Linamar-BRSE látogatott a Folyondár utcába.

A találkozót a közelmúltban egy amerikai légióssal tovább erősödő békéscsabai együttes kezdte jobban, ám hiába vezettek három ponttal is, a technikai szünetre már hazai előnyt mutatott az eredményjelző tábla (8:6). A folytatásban Klein és Szakmáry pontpárbajának köszönhetően fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a második kötelező szünet után Vacsi Evelin blokkjával átvettük a vezetést (17:16). Válogatott centerünk lendületben maradt, nyitássorozatát követően alaposan meglépett csapatunk, hogy aztán egy másik válogatott kerettag, Bodnár Dorottya szerváival ismét egyenlítsen a Békéscsaba (21:21). Három labdamenettel később Klein ászával szettlabdához jutottunk, melyet Tálas átnyúlásának köszönhetően ki is használt együttesünk, így megszereztük a vezetést (25:22, 1:0). 

A második játszma elején ismét a BRSE tudott meglépni, ám Miklai vezérletével hamar felzárkózott, és egyenlítettek a mieink (10:10). Az első szettben mutatott, rég nem látott lendület azonban fokozatosan alábbhagyott, melynek a szlovák játékvezető is megágyazott minimum megkérdőjelezhető ítéletsorozatával, míg a túloldalon Soós Nikolett vállára vette csapatát (12:16). Hiába kért időt Jókay Zoltán, zárkózni már csak a játszma legvégén, a csereként beálló Nagy Eszter nyitásaival sikerült, két szett után 1:1-re álltak tehát a csapatok (19:25, 1:1). 

A harmadik szett elején végre piros-kék előnynek örülhetett szép számú szurkolótáborunk, Sasa Nedeljkovic rövid időn belül mindkét időkérési lehetőségét kénytelen volt kihasználni (11:7). Pillanatok alatt szertefoszlott azonban csapatunk önbizalma, a széteső nyitásfogadás eredménye pedig nem is lehetett más, mint a békéscsabai egyenlítés (16:16).  A végjáték sajnos a második szettben látottakhoz hasonlóan alakult, a BRSE jó játékkal tetemes előnyt épített ki, így Sousa nyitássorozata csak az eredmény kozmetikázásához volt elég (22:25, 1:2). 

A negyedik játszmára sem ébredt fel csapatunk, sőt, a szett elején ütőjátékosaink szétrontották magukat, Jókay két időkérése ellenére is öt pontos előnyt épített ki a Békéscsaba (3:8). A rossz kezdés nagyon megfogta a lányokat, mentálisan teljesen szétesett együttesünk. A korábban remekül röplabdázó Klein sorra kapta a blokkokat, Rountree-t és Miklait le kellett cserélni, a vendégek pedig különösebb erőfeszítések nélkül húzták be a negyedik szettet és ezzel a mérkőzést is (14:25, 1:3). 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A biztos Final Fourba jutáshoz immáron a szintén nagyon jó erőkből álló szlovén Calcit Ljubljana ellen kellene nyernie a mieinknek. A mérkőzést csütörtök este hat órától a Folyondár utcában rendezik, a találkozót az M4 élőben közvetíti. 

Sarlós Márton       

 


Hirdetések