Jenkei András, 2016.02.01. | Vívás

Szilágyi Áron második helyen végzett Padovában a Luxardo Kupán, Szatmári András is ott volt a negyeddöntőben, a csapatversenyt pedig megnyerte a válogatott.

Remekül sikerült a Vasas válogatott kardozói számára a hétvégi padovai Grand Prix. A szombati egyéni remeklés után vasárnap ugyanis megnyerte a csapatversenyt a magyar válogatott, Szilágyi Áronnal, Szatmári Andrással és Iliász Nikolásszal a soraiban, egy nappal korábban pedig mindhárom vasasos vívó is ott volt a 64-es főtáblán, ahol Iliász kiesett, két társa viszont biztosan vette ezt az akadályt.
A következő körben Szilágyi és Szatmári is egyaránt tíz alatt tartotta olasz riválisát, a nyolcaddöntőben pedig két igazán erős vetélytársat is búcsúztatni tudtak, a német színekben szereplő Szabó Mátyást és a koreai Gu-t.  A legjobb négy közé jutásáért Szatmári András számára az orosz Ibragimov jelentette a végállomást, míg olimpiai bajnokunk egy másik koreait Oh-t vert meg (15:10). Szilágyinak a döntőért Ibragimovot is sikerült biztosan felülmúlnia, így megismétlődött az decemberi bostoni Grand Prix végjátéka Montano ellen. A végeredmény most is 12:15 lett, ám ezúttal Áron jelentős előnyről (9:6) maradt végül alul, ám elégedetten nyugtázhatta az ezüstöt: "...összességében kifejezetten elégedett vagyok a teljesítményemmel, és az edzőm is úgy gondolja, hogy nem most kell nyernem."

Szatmári András pedig közelebb került a riói részvételhez, hiszen jelenleg egy hellyel áll a kvótás Decsi Tamás mögött a kvalifikációs ranglistán, és még két versenyen van hátra, ahol fordíthat a helyzeten.


 a kép bal szélén Szilágyi Áron, jobb oldalon pedig Szatmári András

 


Hirdetések