Jenkei András, 2016.01.31. | Röplabda

Az MTK vendégeként is három szettben nyert a  Vasas Óbuda.

MTK-Budapest – Vasas Óbuda 0:3 (-23, -12, -16)
Szamos utca, 200 néző.

Vezette: Ujházi, Suba.

MTK: Lutter 1, Szűcs 7, Kilyénfalvi 4, Kmezic 7, Török 3, Hackl 5. Csere: Nagy F. (liberó), Petőváry 1, Cicic, Józsa 3, Tímár.
Vezetőedző: Hollósy László.

Vasas Óbuda: Sousa 10, Miklai 10,  Vacsi 4, Rountree 15, Nagy E. 3, Klein 5. Csere: Tóth A. (liberó), Bodovics 6, Villám.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az MTK elleni magabiztos győzelemmel hangolt csapatunk a Közép Európai Liga soron következő, legnehezebb tornájára.
A Szamos utcában mintegy kétszáz néző várta a csapatokat, a hazaiak mindenképpen javítani szerettek volna a Kaposvár elleni, váratlan vereséget követően. A találkozót ennek ellenére a Vasas Óbuda kezdte jobban, Miklai támadásaival hamar meglépett együttesünk, Hollósy László előbb négy, majd öt pontos hátránynál volt kénytelen időt kérni (6:11). Ekkor még nem, a második technikai szünetet követően azonban zárkózni tudott az MTK, így a végjáték során már Jókay Zoltán hívta magához tanítványait (21:23). A hazaiak a folytatásban már csak két pontot szereztek, Kilyénfalvi széles nyitását követően pedig megszereztük a vezetést (23:25, 0:1). 

A második szettet ismét remekül kezdte csapatunk, Jacqueline de Sousa támadásaival nem tudtak mit kezdeni a kék-fehérek, feladónk sorra szerezte a pontokat, Hollósy így ismét időt kért (6:11). Hiába, Nagy Eszter blokkjaival tovább növelte előnyét csapatunk, az MTK pedig kissé hitehagyott játékkal, gyakorlatilag feladta a szettet. A játszmát végül több, mint tíz pontos különbséggel, rendkívül magabiztosan hozta csapatunk (12:25, 0:2).

A harmadik szettre a kezdőként először lehetőséget kapó Nagy Esztert Bodovics Hanna váltotta. Hollósy László továbbra is rendkívül elégedetlen volt csapatával, már az első technikai szünet előtt elhasználta mindkét időkérési lehetőségét (4:7). Lányaink magabiztosan őrizték előnyüket, az utolsó percekben így Jókay lehozta legeredményesebb támadóját, Rountreet, amerikai légiósunk helyett Villám Lilla lépett pályára. Bodovics Hanna a folytatásban végleg eldöntötte a találkozót, hiszen szép centertámadását követően zsinórban három ászt is nyitott, innen pedig nem tudott már felállni az MTK (16:25, 0:3). 

A következő napokban két rendkívül nehéz mérkőzés vár csapatunkra, hiszen a Közép Európai Liga keretein belül előbb kedd este hét órától a Békéscsabát, majd csütörtökön hat órakor a szlovén Calcit Ljubljana együttesét fogadjuk a Folyondár utcában. Utóbbi találkozót az M4 Sport élőben közvetíti majd.      

       Sarlós Márton       

 


Hirdetések