Jenkei András, 2016.01.29. | Vízilabda

A VasasPlaket pólósai csak a döntőben maradtak alul az idei kupasorozatban.

A versenysorozat kiírása szerint az 1994-ben születettek, vagy a náluk fiatalabbak szerepelhettek a 2015/16-os Komjádi kupa mérkőzésein, így a felnőtt csapatunkban szereplő játékosaink közül is jó néhányra számíthatott Földi László.

A negyeddöntőben a szegedieket oda-visszavágó párosmérkőzésen múltuk felül két góllal, a négyes döntőre tegnap, tegnapelőtt került sor a Komjádi uszodában. A fináléba kerülésért a Honvédon kellett túljutniuk a vasasos fiataloknak, ami szoros mérkőzésen, nem utolsósorban Várnai Kristóf hét találatának is köszönhetően sikerült.


                                                          fotó: Doba István

A döntőben a Ferencváros volt az ellenfél, akiknek nagyobb esélyeik voltak a végső győzelemre, mint a  mieinknek. Az összecsapás aztán igazolta is az előzetes várakozásokat, a zöld-fehérek a harmadik negyedben állva hagyták csapatunkat.

Földi László vezetőedző:
- Egyébként is fiatalokkal dolgozom, de érdekes tapasztalat volt egy még fiatalabb csapattal részt venni a Komjádi Kupán. A speciális szabályok miatt ez egy teljesen más sportág, egészen eltérő taktikával kell játszani, amit bizony szinte egyáltalán nem tudtunk gyakorolni, hiszen folyamatosan módosították a meccsidőpontokat.
Ahogy a srácoknak is elmondtam, elsősorban a mutatott játék érdekelt, és nem az, hogy végül hányadikak leszünk. Ehhez képest az ezüstérem kellemes meglepetésnek is mondható, hiszen kijelenthető, hogy nem nekünk volt a második legerősebb keretünk a mezőnyben. A korábbi meccseken a felnőtt kerettagok szépen húzták a társaságot, az elődöntőben és a döntőben már nagyon odafigyeltek rájuk, de ez is egy érdekes tapasztalat volt. Várnai Kristóf így is hét gólt tudott dobni a Honvédnak, ami kulcs volt annál a szép győzelemnél. A Fradi azért más súlycsoport volt, ezen a szinten jóval rutinosabb játékosokkal. Két negyedig partiban voltunk, utána viszont hátul szétestünk, ilyen sok kapott gólt gyakorlatilag lehetetlen túllőni.

Eredmények:

elődöntő:
Vasas - Honvéd 13-12 (4-4, 2-4, 5-1, 2-3) 
Gólszerzők:
Várnai 7, Burián 3, Gyárfás 2, Bencz, illetve Kalanovics 4, Reibel 3, Kovács G. 3, Korbán 2

döntő:
Ferencváros - Vasas 18-12 (4-4, 4-3, 5-1, 5-4) 
Gólszerzők:
Jansik Sz. 5, Kolozsi M. 3, Irmes P. 3, Vogel Simon 2, Wagner 2, Balázs, Pohl, Irmes M., illetve Bencz 3, Gyárfás 3, Várnai 2, Burián 2, Dajka, Vincze


Hirdetések