2007.08.28. | Ökölvívás
Augusztusban két nemzetközi megmérettetés részesei voltak ökövívóink, emellett gőzerővel készülnek az októberi, chicagói világbajnokságra is.

Augusztus 17-től huszonötödik alkalommal rendezték meg Athénban a komoly hagyományokkal bíró Akropolis Kupát.
A verseny sajátossága, hogy szabadtéren - a napközbeni hőséget kikerülendő - este nyolc órai kezdéssel rendezték meg.
A piros-kék színeket öt versenyző képviselte. 
57 kg-ban Ráth Miklóson látszódott a mérkőzéshiány, rutinosabb ellenfele a litván Narkevicius pontozzással (43:20) verte meg.
Junior világbajnokunk, a 64 kg-os Bacskai Balázs első ellenfelét, a görög Sirrost, a nagy pontkülönbség (27:7) miatt, a harmadik menetben leléptették. A következő mérkőzésen ismét hazai versenyző, Georgiu Gaklastian várt Balázsra, ő kihúzta a három menetet, a végeredmény 28:15 a mi fiúnk javára. A döntőben az olimpiai bronzérmes Gheorghe Ionu volt az ellenfél. Bacskai nem tudott kibontakozni, a bírók elnézőek voltak a román fiú sokszor szabálytalan, erőszakos stílusával szemben, ennek eredménye súlyos vereség lett. (5:25)
69 kg-ban Harcsa Norbert első mérkőzése hamar véget ért, az első menetben leléptették dán riválisát. Az elődöntőben a litván Kavaliuskast verte kemény küzdelemben. A döntőben ő is román ellenfelet kapott. Testre, fejre mért erős ütései  felőrölték ellenfelét, a bíró a harmadik menetben beszüntette a küzdelmet, így Harcsa aranyérmes lett.
A két felső súlycsoportban egy-egy mérkőzést vívhattak versenyzőink. A 81 kg-os Szellő Imre szoros meccsen vesztett, a hazai pálya előnyét élvező Sofokleusszal szemben, az utolsó menetben egy bírói intés döntött a görög javára. A 91 kg-ban induló Darmos József sokat bizonytalankodott és súlyos vereséget szenvedett Pavlidistől.

Hazaérkezés után Tatára tették székhelyüket bokszolóink. Itt készült a Horvátország elleni válogatott viadalra Harcsa Norbert, a 75 kg-os Nagy András,  Darmos József és a +91 kg-os  Bouquet Bence. Rajtuk kívül edzőpartnerként Szalai Gergely, Ráth Miklós, Görbics Gábor és Bacskai Balázs is részt vett a tatai munkában.

A horvátok elleni páros viadalra augusztus 25.-én Zadarban került sor. Harcsa, Darmos és Bouquet vereséget szenvedett, Nagy András viszont pontozással legyőzte ellenfelét.


Hirdetések