Jenkei András, 2016.01.22. | Röplabda

A Megyeri úton aratott biztos győzelmet a Vasas Óbuda.

UTE – Vasas Óbuda 0:3 (-21, -20, -23)

Tungsram csarnok, 150 néző.
Vezette: Jámbor, Csizmarik.

UTE: Cesljar 3, Iricanin 9, Leidgeb 8, Lakatos 9, Lutter 7, Headen 11. Csere: Kötél (liberó), Stancliff.
Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Vasas Óbuda: Sousa 6, Miklai 16, Vacsi 11, Villám 8, Klein 7, Hardy 12. Csere: Tóth A. (liberó), Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán. 

Az első játszmát Miklai Zsanett hátsó soros támadásainak köszönhetően a Vasas Óbuda kezdte jobban, ám a hazaiak tapadtak a mieinkre, majd az első technikai szünet után a vezetést is átvették (10:9). Vacsi Evelin remek nyitássorozatát követően azonban néhány perc múlva már ismét nálunk volt az előny, melyet Meredith Hardy szép támadásaival négy pontosra duzzasztott együttesünk (13:17). Nem adta fel a küzdelmet az UTE, Lakatos ütéseivel felzárkóztak a lila-fehérek, és ismét egyenlítettek (18:18). Ezzel azonban el is lőtték minden puskaporukat, hiszen a végjáték egyértelműen a Vasas Óbudáé lett, megszereztük tehát a vezetést (21:25, 0:1).

Miklai Zsanett nyitásainak köszönhetően kiválóan kezdtük a második szettet, Milodanovic Andrea alig két perc játék után kénytelen volt kihasználni első időkérési lehetőségét (0:5). Villám Lilla egyre magabiztosabban fejezte be a támadásokat, szép ütéseinek köszönhetően hét pontosra nőtt előnyünk (5:12). Zsinórban hat pontot szerezve pillanatok alatt ledolgozta azonban hátrányát az UTE, majd hamarosan ki is egyenlítettek (15:15). Vacsi Evelin újabb remek szerváit követően azonban ismét el tudott lépni csapatunk, az előny pedig ezúttal kitartott a játszma végéig, így már kettő nullára vezettünk (20:25, 0:2). 

A harmadik szettet az UTE kezdte jobban (8:5), ám a technikai szünet után Miklai pontjaival egyenlíteni tudott csapatunk (8:8). Az eredmény végig szorosan alakult, egyik csapat sem tudott igazán ellépni, ám a mérkőzés során először az Újpest irányította a játékot (20:18). A végjátékban előbb Milodanovic Andrea, majd 23:22-es hazai vezetésnél Jókay Zoltán kért időt, az edzői intelmek után pedig már csak a mieink szereztek pontot, így Meredith Hardy ászát követően három szettes győzelmet ünnepelhetett csapatunk (23:25, 0:3).  

Sarlós Márton   
fotó: Doba István   


Hirdetések