Jenkei András, 2016.01.16. | Röplabda

A Békéscsaba elleni vereség után két nappal a TFSE ellen javíthatott női röplabdacsapatunk a Folyondár utcában. 

Vasas Óbuda – TFSE 3:0 (16, 18, 20)
Vezette: Kiss Z., Horváth M.

Folyondár utca, 50 néző.

Vasas Óbuda: Sousa 2, Klein 14, Hardy 13, Villám 7, Miklai 12, Vacsi 7. Csere: Tóth A. (liberó), Háfra 1, Durst, Bodovics 1, Benedek.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

TFSE: Neizer, Szabó D. 11, Molnár A. 5, Hegedűs 5, Körmendi 1, Ostorházi 4. Csere: Dobrovits (liberó), Kiss V., Herceg, Gőczi.
Vezetőedző: Németh Lajos.

Németh Lajos csapatában több ismerős arccal is találkozhattunk, hiszen a felkészülést csapatunknál töltő Ostorházi Noémi mellett, a Vasas nevelésű Dobrovits Renáta is a vendégek kezdőcsapatában kapott helyet. Jókay Zoltán ismét bizalmat szavazott Pully Kleinnek - légiósaink közül Tess Rountree maradt ki a keretből -, ellenben sérülés miatt újabb embert kellett nélkülöznie, hiszen úgy tűnik, Szombathelyi Szandrát is műteni kell a közeljövőben. 

Szombathelyi helyett Villám Lilla kapott lehetőséget, fiatal szélsőnk pontjaival pedig már a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Sok önhibánk ellenére Meredith Hardy vezérletével könnyedén épített ki csapatunk számottevő előnyt, melyet a játszma végéig sikerült is megtartani (25:16, 1:0).

A második szett során Pully Klein egyre magabiztosabban fejezte be a támadásokat, valamint nyitásfogadásunk is kiválóan működött. A TFSE játéka, elsősorban Szabó Dorka jó teljesítményének köszönhetően, sokat javult az első játszmához képest, ám az újabb játszmagyőzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben (25:18, 2:0). 
A harmadik játszmára Durst Anna és Háfra Dominika érkezett a pályára, majd a szett során Bodovics Hanna és Benedek Gabriella is lehetőséget kapott. Beletelt néhány percbe, míg bemelegedtek cseréink, ám a játszmát végül ők is végig vezetve nyerték a szépen küzdő TFSE ellen (25:20, 3:0).

Folytatás jövő hét kedden Nyíregyházán, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.   

Sarlós Márton


Hirdetések