Jenkei András, 2016.01.13. | Röplabda

A női röplabda NB I aktuális fordulójának rangadóján a Folyondár utcában a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE volt a Vasas Óbuda vendége.

Vasas Óbuda – LINAMAR-Békéscsabai RSE 0:3 (-18, -17, -19)
Folyondár utca, 400 néző.

Vezette: Tillmann, Mezőffy. 

Vasas Óbuda: Sousa 1, Miklai 8, Hardy 8, Rountree 2, Szombathelyi Sz. 3, Bodovics 3. Csere: Tóth A. (liberó), Háfra 2, Villám 4, Vacsi 2.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

BRSE: Tálas 4, Matic 10, Clement 7, Soós 6, Szakmáry 13, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (liberó), Korniss. 

Az M4 televízió által élőben közvetített mérkőzésre a korai kezdés ellenére is rengeteg néző volt kíváncsi, a szurkolók remek hangulatot teremtettek a csarnokban. A meccs első perceiben sokat hibázott a vendégcsapat, Sasa Nedeljkovic pedig egy gyors időkéréssel próbált rendet tenni a csabai fejekben (6:3). Húzása bejött, Szakmáry nyitássorozatával könnyedén fordított a BRSE, a mieink fogadása elemeire hullott (10:16). A második technikai szünet után egy ponttal ráadásul egyetlen elfogadható teljesítményt nyújtó szélső ütőnk, Szombathelyi Szandra is megsérült, így tovább sokasodtak gondjaink (13:22). Meredith Hardy nyitásainak köszönhetően ugyan zárkózott csapatunk a játszma végéig, a Békéscsaba nagyon magabiztosan nyerte az első szettet (18:25, 0:1). 

A második játszmát ismét a vendégek kezdték jobban, Tess Rountree jóformán a pályát sem találta el támadásaival, nyitásfogadásunk pedig Szombathelyi hiányában finoman szólva is sebezhetőnek bizonyult (4:8). Miklai Zsanett és Bodovics Hanna pontjaival megindult együttesünk, és a szett derekán átvettük a vezetést (15:13). A folytatásban Tálas Zsuzsanna sorozatos szabálytalan feladásai közül Tillmann játékvezető egyetlen egyet sem fújt le, így kényelmes előny helyett ismét hátrányba került együttesünk (15:18). A játszma végéig már csak két pontot tudott összehozni csapatunk, a BRSE már kettő nullára vezetett (17:25, 0.2). 

A harmadik szettre a hosszú sérülés után visszatérő Vacsi Evelin és Villám Lilla is pályára került, a szettet pedig kimondottan jól indította csapatunk (5:1). Nem tartott sokáig a lendület, négy ponttal később, egyenlő állásnál már Jókay Zoltán volt kénytelen időt kérni, innentől kezdve pedig kiegyenlített játékot produkáltak a felek (11:10). Sajnos csapatunkból továbbra is kizárólag Meredith Hardy nyújtott olyan teljesítményt, amit egy ilyen rangadó megkíván, míg csabai oldalról többen is felszabadult, jó játékot hoztak. Ennek végeredménye pedig nem is lehetett más, mint  az újabb csabai szettgyőzelem, együttesünk így bántóan simán, különösebb ellenállás kifejtése nélkül bukta el a rangadót, és ezzel minden bizonnyal az alapszakasz-győzelem esélyét is (19:25, 0:3). 

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
   


Hirdetések