Jenkei András, 2016.01.10. | Röplabda

Jó játékkal, három szettben nyert Gödöllőn a Vasas Óbuda.

TEVA Gödöllő – Vasas Óbuda 0:3 (-14, -16, -18)
Gödöllő, 200 néző.

Vezette: Farkas, Halász. 

Gödöllő: Kalotai, Nagy K. 1, Takács D. 5, Szabó A. 9, Széles 7, Stefanik 2. Csere: Bánlaki (liberó), Hornok, Czina 9, Szabó B..
Vezetőedző: Horváth András.

Vasas Óbuda: Miklai 13, Sousa 5, Szombathelyi Sz. 7, Rountree 11, Hardy 15, Bodovics 4. Csere: Tóth A. (liberó), Durst 1, Benedek.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A két ünnep között, valamint az újév első napjaiban felemás sikerrel vívott mérkőzéseket csapatunk a Közép-európai Ligában, de aktuális NB I-es ellenfelünket, a TEVA-Gödöllőt hazai környezetben is sikerült két vállra fektetni a nemzetközi sorozat keretein belül. Hasonló eredményben bízva utazott csapatunk vasárnap este a Pest megyei városba. Légiósaink közül Jókay Zoltán az utóbbi időben gyengébb teljesítményt nyújtó Pully Kleint hagyta ki a keretből, sérültjeink közül pedig továbbra sem épült fel senki. A mérkőzést remek hangulatban kezdték a felek, mindkét együttest szép számú szurkolótábor bíztatta a helyszínen.

A meccs kiegyenlített játékkal kezdődött, de az első technikai szünetre már három pontos előnnyel vonulhatott csapatunk (5:8). Támadó jellegű nyitásainkkal alaposan megnehezítettük a gödöllői nyitásfogadók dolgát, ám egy-egy rontott szervánknak köszönhetően nem sikerült jelentősen növelni a fórt (10:14). Hosszú idő után először végre igazi csapatként küzdöttek a lányok, Meredith Hardy-t remek labdákkal szolgálta ki Jacqueline de Sousa, valamint sáncmunkánk is kiválóan működött, Horváth András hét pontos hazai hátránynál kért időt (12:19). Nem tudott közelebb zárkózni a Gödöllő, sőt, Durst Anna nyitásait követően több, mint tíz pontosra nőtt előnyünk, így rendkívül biztató játékkal hozta csapatunk az első játszmát (14:25, 0:1). 

A második szettet is a Vasas Óbuda kezdte jobban, amerikai légiósaink remek formában röplabdáztak, és nyitásfogadásunk is egyre stabilabbá vált (3:7). Sousa szépen osztogatott, a támadásokból mindenki kivette a részét, Miklai Zsanett és Szombathelyi Szandra is szép pontokkal járult hozzá az előny kiépítéséhez (9:16). Szabó Adrienn nyitásaival a folytatásban zárkózni tudott ugyan a Gödöllő (14:19), csapatunk nagyon magabiztosan, végig vezetve nyerte a második felvonást is (16:25, 0:2). 

A harmadik játszma elején különharcot vívtak a centerek, Czina vezérletével sokáig tapadt is együttesünkre a Gödöllő, de Szombathelyi két szép pontjának köszönhetően ismét előnnyel vonulhattak pihenőre a lányok (6:8).  Meredith Hardy tarthatatlannak bizonyult ezen az estén, támadásai mellett nyitásai is életveszélyesek voltak, csapatunk pedig megnyugtató előnyt épített ki (11:16). A mérkőzés végén még Miklai Zsanett is tovább növelte pontjainak számát, együttesünk pedig kimondottan szép játékkal, igazi csapatként funkcionálva gyűjtötte be a három pontot és jó előjelekkel készülhet a Békéscsaba elleni, szerdai rangadóra (18:25, 0:3). 

Sarlós Márton     


Hirdetések