Jenkei András, 2016.01.07. | Röplabda

Horvát serdülők ellen aratott nagy különbségű győzelmet a Vasas Óbuda a Közép-európai Ligában.

Vasas Óbuda – OK Poreč 3:0 (8, 24, 11)
Nyíregyháza, 100 néző.
Vezette: Höger, Porvaznik.

Vasas Óbuda: Durst 2, Klein 7, Bodovics 5, Villám 15, Háfra 2, Hardy 15. Csere: Tóth A. (liberó), Benedek 11. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Poreč: Luksic 1, Nikacevic 1, Fatoric 4, Makovac 6, Vranjanin 5, Licul 12.
Vezetőedző: Miodrag Stojakovic.

A FATUM-Nyíregyháza elleni vereség másnapján ismét kemény mérkőzésre számíthatott csapatunk – egészen a melegítés kezdetéig. A horvát OK Poreč ugyanis meglehetősen sportszerűtlen módon serdülő csapatával érkezett a Közép-európai Liga harmadik tornájára, hétfős együttesük átlagéletkora mindössze tizenöt év volt.

Ennek megfelelően Jókay Zoltán is változtatott kezdőcsapatán, Durst Anna, Villám Lilla és Háfra Dominika is bekerült a csapatba. A horvátok a korosztályukhoz képest kimondottan technikás, szép röplabdát mutattak be, kiváló nyitásokkal és hasonlóan jó nyitásfogadással. Ennek ellenére természetesen végig vezetve nyerte együttesünk az első játszmát, a csereként pályára lépő Benedek Gabriella hat pontot szerzett fél szett alatt (25:8, 1:0).

A második játszmát a körülmények ellenére is példátlan rosszul kezdte csapatunk, talán mindennél többet mond a tény, hogy a tizenöt éves horvát lányok kilenc ponttal is vezettek a mieink ellen (4:13). A játék minden elemében pocsék teljesítményt nyújtott együttesünk, a szimpatikusan küzdő, fiatal Poreč pedig a végjátékra fordulva is tartotta előnyét (14:20). Zsinórban hat pontot szerezve egyenlítettek lányaink, de a horvátok szettlabdájánál Jókay Zoltán kénytelen volt második időkérési lehetőségét is kihasználni… (23:24). A húzás bejött, a Poreč nyitást rontott, majd Hardy két ászának köszönhetően csapatunk megnyerte a játszmát, így elkerültük, hogy szégyenszemre játszmát is veszítsünk a horvát serdülők ellen (26:24, 2:0).

 A harmadik játszma elején továbbra is nagyon gyengén szerepeltek a mieink, az első technikai szünetnél mindössze egyetlen ponttal vezettünk (8:7). A folytatásra Villám Lilla vezérletével szerencsére már összekapta magát csapatunk, így a meccs végéig már csak négy pontra futotta a minden dicséretet megérdemlő poreči fiatalok erejéből (25:11, 3:0).

Három ponttal gazdagodtunk tehát a Közép-európai Liga hatodik fordulójában és továbbra is őrizzük rájátszást érő, negyedik helyünket a tabellán. Azt a bizonyos második szettet viszont jó lesz minél hamarabb elfelejteni…

Sarlós Márton    


Hirdetések