Jenkei András, 2015.12.31. | Röplabda

A legjobb négy közé jutott a Magyar Kupában a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – MTK-Budapest 3:0 (20, 18, 23)
Folyondár utca, 300 néző.

Vezette: Éva, Szabó P.

Vasas Óbuda: Sousa 5, Miklai 8, Bodovics 4, Rountree 5, Szombathelyi Sz. 9, Hardy 9. Csere: Tóth A. (liberó), Villám 2, Durst, Háfra 2.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

MTK: Lutter L., Józsa 4, Papp O. 3, Kmezic 13, Szűcs 8, Hackl 2. Csere: Nagy F. (liberó), Török, Cicic 1, Ludmán 1, Petőváry 1.
Vezetőedző: Hollósy László. 

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén idegenben 3:1-es győzelmet aratott együttesünk az MTK otthonában, így a szokatlan időpontban, Szilveszter napján délután kettő órakor rendezett visszavágón mindössze két szettet kellett nyernie csapatunknak a négy közé jutáshoz. 
Légiósaink közül Pully Klein maradt ki, sérülés miatt pedig Lévai Vivien, Pekárik Eszter, Vacsi Evelin és Windisch Kinga hiányzott. A mérkőzést mindkét csapat rendkívül pontatlan játékkal kezdte, az első technikai szünetig például hat nyitást is rontottak a felek (8:6). A mieink keveset kommunikáltak a pályán, melynek köszönhetően több pontot is ajándékoztak az ellenfélnek. A sokadik ilyen esetet megelégelve Jókay Zoltán időt kért, és jóval erősebb koncentrációt követelt játékosaitól (14:17). A fejmosás meghozta hatását, Tess Rountree kiváló nyitásainak és Meredith Hardy eredményes centertámadásainak köszönhetően zsinórban hat pontot szerezve fordított csapatunk (20:17). A végjátékban már nem remegett meg a mieink keze, így már csak egyetlen szettre voltunk az elődöntőtől (25:20, 1:0). 

A második játszmát Szűcs Kinga és Tamara Kmezic vezérletével az MTK kezdte jobban, ám együttesünk tapadt a vendégekre (8:9). Józsa Zsuzsanna nyitássorozatát követően három pontosra duzzadt a kék-fehérek előnye, ám a második technikai szünetet követően rontottak, a mieink részéről pedig Rountree forgott nyitósarokba (17:17). Az első játszmához hasonlóan amerikai légiósunk ismét kiválóan szervált, zsinórban hatszor nyithatott, ezzel gyakorlatilag eldöntve a játszmát (23:18). Hollósy László utolsó próbálkozásként még pályára küldte egykori játékosunkat, Ludmán Rékát, de csapata már nem szerzett pontot a szett végéig, így a remek formában röplabdázó Szombathelyi Szandra ászával bejutottunk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé (25:18, 2:0). 

Hollósy László a folytatásban több fiatal játékosának is lehetőséget adott, míg Jókay Zoltán egyelőre nem változtatott csapatán. A mieink a továbbjutás tudatában egyre felszabadultabban játszottak, de az MTK sem adta fel a küzdelmet, így továbbra is jól szórakozhattak a szép számmal kilátogató szurkolók (14:10). Fiatal játékosaink közül előbb Villám Lilla, majd Durst Anna kapott lehetőséget, a vendégek pedig egyre többet hibáztak (16:10). Háfra Dominika is pályára lépett, majd Kmezic szerencsés nyitásaival zárkózott ugyan az MTK, de rengeteg önhibájuk miatt egyenlíteni egyszer sem tudtak (21:18). Háfra szép támadásaival két meccslabdához jutott csapatunk, melyek közül a másodikat Tamara Kmezic rontott nyitásának köszönhetően ki is használták a lányok, így három szettes győzelemmel zártuk az évet (25:23, 3:0). 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések