, 2015.12.16. | Vízilabda

Öt nyert és négy elvesztett mérkőzéssel a középmezőnyben zárta az őszi szezont gyermek vízilabda együttesünk, de Kemény Kristóf amondó, hogy a szezon végére a csapat elérheti a dobogót is.

Ha csak a tabellára pillantunk, akkor azt láthatjuk, hogy a tizennégy csapatos bajnokságban Kemény Kristóf együttese a nem túl fényes hetedik helyet foglalja el. Ám ha az eddig lejátszott mérkőzéseket nézzük, akkor azt látjuk, hogy vízilabdásaink két meccset leszámítva nehéz ellenfelekkel vívtak ádáz csatát. Az első körből hátralévő mérkőzéseket a szövetség már nem tudta idén megrendezni, így azokra februárban kerül sor. A sorsolást elnézve, ha csapatunk tudja hozni azokat a kötelező jellegű meccseket, akkor mindenféleképpen előrébb kapaszkodhatunk.

Az őszi szezonról a csapat edzőjével, Kemény Kristóffal beszélgettünk.

Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

„Azt gondolom, hogy a jelenlegi helyezésünk nem reális a tabellán. Valós képet február végén lehet majd levonni, hiszen addigra megy le a bajnokság első fele, addig a téli szünet után négy könnyű mérkőzést fogunk lejátszani, amelyeken reményeim szerint a megszerezhető legtöbb pontot fogjuk begyűjteni, így mindenféleképpen előrébb léphetünk.”

Mi kell az előrelépéshez? Hova juthat el ez a csapat a bajnokság során?

„A bajnokság előtt kitűztünk egy reális és egy optimista célt is, jelenleg úgy látom, hogy az előbbit érhetjük el, azaz dobogósok lehetünk a bajnokság végén. Ehhez elsősorban mentálisan kell még sokat fejlődnünk. Az utolsó két fővárosi rangadón is elsősorban fejben estünk szét, amit ellenfeleink kíméletlenül ki tudtak használni. Azt gondolom, hogy még jobban csapattá kell, hogy érjünk.  A vízben mindenkinek nagyobb felelősséget kell vállalnia.

Mennyire volt zavaró, hogy szinte a teljes őszt idegenben kellett  lejátszanotok?

A gyerekek nehezen szokták meg, hogy nagyrészt csak idegenbeli meccseket vívtunk. A srácoknak furcsa volt, hogy nem a megszokott környezetben játszottuk a mérkőzéseket. Próbáltam őket a helyszínhez való kötődéstől függetleníteni, ez nehezen ment. Persze ennek az őszi hátránynak is van egy előnye, tavasszal szinte az összes rangadónkat hazai pályán fogjuk megvívni.

Mi vár a fiúkra a februári folytatásig?

A héten már csak levezető edzéseket tartunk, majd a teljes csapat január elejéig pihen. Januártól folytatjuk a felkészülést, az első két-három hétben nagyrészt csak erőnléti feladatokat fogunk végezni, majd utána szerb csapatokkal fogunk edzőtáborozni előbb a Vojvodinaval, majd a Partizánnal.


Hirdetések