, 2015.12.15. | Vízilabda

Kilenc mérkőzés után az ötödik helyről várja a februári folytatást Plézer János együttese.

A lejátszott meccsek során az kikristályosodott, hogy két fővárosi csapat, a KSI és a BVSC abszolút kiemelkedik a mezőnyből, míg a harmadik helytől lefelé egészen a tizenegyedikig hasonló képességű együttesek szerepelnek, és a mérkőzésekről csupán egy-egy gól dönt.

Az őszi idény rendkívül nehéz volt serdülő csapatunk számára, hiszen a kilenc mérkőzésből nyolcat idegenben kellett megvívnia a Komjádi uszoda felújítása miatt, sőt ezek közül a találkozók közül hét rangadónak titulálható. Kemény csatában ugyan sikerült legyőzniük a Szentes valamint az Eger csapatát, de a BVSC, az FTC, a Debrecen, a KSI és az UVSE túl nagy falatnak bizonyult.

A februári folytatásig még közel két hónap van, így az őszi hibákat van ideje kijavítania csapatunknak. A fiúk január 4-éig pihenőt kaptak, de utána gőzerővel beindul a munka, hiszen rengeteg edzés valamint egy külföldi edzőtáborozás is vár rájuk.

 Az eddig lejátszott mérkőzésekről valamint a tavaszi folytatásról Plézer János vezetőedző beszélt:

"Nem vagyok elégedett az őszi produkciónkkal. A sok idegenbeli rangadó felőrölte az erőnket. Alapvetően még nem vagyunk kész csapat. Jelenleg is csapatépítési fázisban vagyunk, hiszen sokan jöttek sok helyről. Az ősz folyamán számos játékrendszert és felállást próbálgattunk, de még mindig nem derült ki számomra, hogy melyik a legeredményesebb, amellyel az élcsapatokat is megverhetnénk.

Azzal, hogy kikaptunk Debrecenben nehéz helyzetbe kerültünk a harmadik-negyedik helyért folytatott harcban. Ugyanakkor fontos kiemelnem, hogy azokat a riválisainkat, akikkel a négybe kerülésért harcolunk - a DVSE-n kívül - le tudtuk győzni. A folytatást illetően bizakodó vagyok, hiszen tavasszal az összes ellenfelünket a Komjádiban, hazai környezetben fogadjuk. Fontos a fiúk fejében rögzíteni, hogy a sorsunk a saját kezünkben van. Ha hozzuk a hazai mérkőzéseinket, akkor reális esélyünk lehet arra, hogy a final fourba kerüljünk, ott pedig már bármi megtörténhet." 


Hirdetések