Jenkei András, 2015.12.15. | Vívás

Szilágyi Áron második helyen végzett az Egyesült Államokban rendezett kard Grand Prix viadalon.

A Vasas vívói közül Iliász Nikolásznak nem sikerült a selejtezőből továbblépnie, míg Szatmári András kvalifikálta magát a 64-es táblára, ahol két román versenyzővel találkozott. Badeát 15:12-re legyőzte, ám a legjobb 16 közé jutásért zajló asszóban, hiába vezetett szinte végig az egyéni Eb-aranyérmes Dolniceanuval szemben végül egyetlen tussal alulmaradt és búcsúzott a további küzdelmektől.
Szilágyi Áron kiemeltként mindjárt a 64-es főtáblán kezdhetett a vietnámi Vu ellen, akit aztán 15:13 arányban felül is múlt. Ezután honfitársa Gémesi Csanád következett, akit nagyobb fölénnyel (15:7) győzött le. Ezt követően a francia Anstett jól kezdett ellene, de Áron négytusos hátrányból is nyerni tudott. A negyeddöntőben a nagyon erős koreai Gu Bon Gillel küzdött meg, riválisa 14:12-ről még kiegyenlített, ám az utolsó találatot olimpiai bajnokunk vitte be. A fináléért, a nemrégiben Münchenben legyőzött német Wagnerral vívott, ezúttal eggyel kevesebb találatot engedélyezett neki, mint a bajor fővárosban (15:12).
A döntőben a rutinos Aldo Montanoval találkozott. A két korábbi egyéni olimpiai bajnok csatájából ezúttal az olasz jött ki jobban (12:15), de Szilágyi Áronnak sem kellett szégyenkeznie, hiszen kifejezetten erős mezőnyben szerzett ezüstérmet.


                                                                                     fotó: hunfencing.hu


Hirdetések