Jenkei András, 2015.12.14. | Röplabda

Kecskeméten aratott háromszettes győzelmet a Vasas Óbuda.

Pincelakat Röpke SE – Vasas Óbuda 0:3 (-13, -24, -14)
Vezette: Jámbor, Suba.

Kecskemét, 100 néző.

Vasas Óbuda: Durst 2, Háfra 10, Bodovics 3, Villám L. 7, Klein 19, Hardy 5. Csere: Tóth A. (liberó), Windisch 8. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Kecskemét: Kökény N., Kiss G. 12, Páli 3, Kökény P. 13, Bondor, Vezsenyi 4. Csere: Gulyás, Nagy D. (liberók), Vigh 3, Tóth-Borszéki.

Az NB I. 11. fordulójában Kecskemétre látogatott a Vasas Óbuda, ahol a Pincelakat Röpke SE csapatával mérkőzött meg. Jókay Zoltán több változtatást is alkalmazott a megszokott kezdőcsapatban, Háfra Dominika, Villám Lilla, és Durst Anna is lehetőséget kapott. Az első játszmában Pully Klein és Villám Lilla vezérletével nagyon hamar ellépett együttesünk, a Röpke pedig gyakorlatilag semmilyen ellenállást sem tudott kifejteni. Durst Anna remekül irányított, az ütők pedig nagy magabiztossággal használták ki a lehetőségeket. Háfra Dominika nyitássorozatát követően, alig húsz perc után, vezetést szerzett együttesünk (13:25, 0:1). 

A második szettre felébredt a Röpke, előbb Kiss Gréta, majd Kökény Petra vezérletével nagy meglepetésre vezetést szereztek és magabiztosan tartották is előnyüket. Vigh Dóra kiváló nyitásait követően már arcpirítóan nagy volt a különbség a két együttes között, a kecskemétiek már hét ponttal vezettek. Jókay Zoltán Windisch Kinga beállításával próbálta felrázni csapatát, és bár fiatal átlónk jó teljesítményt nyújtott, a különbség nem csökkent a felek között (16:23). Windisch szép blokkját követően csapatunk végre valahára zárkózni kezdett, ám egy rontott nyitásnak köszönhetően öt játszmalabdához jutottak a hazaiak. Nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, a folytatásban Pully Klein zsinórban hatszor nyithatott, ebből négyszer ászt, csapatunk így végül a borzasztó gyenge teljesítmény ellenére is behúzta a szettet (24:26, 0:2). 

A kecskemétieket érezhetően letörte, hogy elbukták a második játszma végjátékát, a mieink így könnyedén hagyták faképnél a hazaiakat. Előbb Háfra Dominika, majd a kimondottan jó teljesítményt nyújtó Windisch Kinga nyitásaival tovább növeltük előnyünket, Meredith Hardy centertámadását követően végül tizenegy pontos különbséggel nyertük meg a harmadik játszmát (14:25, 0:3). 

Sarlós Márton     


Hirdetések