, 2015.12.13. | Röplabda

Junior csapatunk vereséget szenvedett a listavezető kecskemétiek otthonában

Pincelakat Röpke SE – Vasas Óbuda 3:1 (24, 12, -15, 20)
Vasas Óbuda: Durst 3, Villám 17, Bodovics 9, Windisch 11, Nagy M. 4, Chrobot 4. Csere: Benedek.

Nagyon nehéz mérkőzés várt juniorjainkra a korosztályos bajnokság 11. fordulójában, hiszen a listavezető Röpke SE otthonába látogatott csapatunk. Benedek Gabriella betegség miatt nem vállalta a játékot, a liberó Nagy Mariann így ezúttal is szélső ütőként szerepelt. Az első játszma fordulatos játékot hozott, Villám és Windisch pontjaival viszonylag hamar öt pontos előnybe kerültünk. Ezt követően azonban csúnyán beragadtunk egy állásba, könnyedén egyenlített tehát a Kecskemét. Nagy Mariann zsinórban kilencszer nyithatott és úgy tűnt, már zsebben van a szett, amikor újabb gyenge szériát produkált együttesünk. A Röpke ledolgozta kilenc pontos hátrányát, majd a szoros végjátékot is jobban bírta fejben, megszerezték tehát a vezetést (26:24, 1:0).

A második szettre minden szétesett, ami egy csapatnál széteshet, nyitásfogadás, koncentráció és hit nélkül játszott együttesünk, aminek eredménye egy bántóan simán elveszített játszma, majd a szettet követően Buday Balázs büntetőgyakorlata lett (25:12, 2:0).

Fotó: Doba István (archív)

Vezetőedzőnk húzása bejött, sikerült feltüzelnie csapatát, így a harmadik szettre sokat változott a játék képe. Stabilizáltuk a nyitásfogadást, ütőink egyre kevesebbet hibáztak, és a nyitásokat is támadóbb jelleggel engedték el játékosaink. A javuló játéknak köszönhetően végig vezetve nyerte a szettet, ezzel szépített együttesünk (15:25, 2:1).

A negyedik szett ismét szoros játékot hozott, a mieink azonban nem tudtak olyan hőfokon pörögni, mint az előző, győztes játszma során. Ez meg is bosszulta magát, a végjátékra ugyanis vezetést szerzett a Röpke, amit már meg is tudtak tartani a mérkőzés végéig. Foghíjas csapattal nem sikerült tehát meglepetést okozni, a listavezető Kecskemét mindhárom pontot otthon tartotta (25:20, 3:1).   


Hirdetések