Jenkei Dániel, 2015.12.12. | Röplabda

Idegenben győztük le az MTK-t a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Magyar Kupa, negyeddöntő, I. mérkőzés

Szamos utca, 50 néző. Vezette: Mezőffy, Ujházi.

MTK Budapest – Vasas Óbuda 1:3 (-20, -22, 23, -20)

MTK: Lutter L. 3, Józsa 7, Papp O. 7, Kmezic 23, Szűcs 1, Hackl 9 . Csere: Nagy F. 1 (liberó), Cicic, Ludmán, Török 7. Vezetőedző: Hollósy László.

Vasas Óbuda: Sousa 4, Miklai 21, Bodovics 3, Rountree 18, Szombathelyi Sz. 14, Hardy 4. Csere: Tóth A. (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Nem sokat pihenhetett a szerdai nemzetközi mérkőzést követően női röplabdacsapatunk, hiszen péntek délután öt órától már a Szamos utcában volt kötelezettsége lányainknak, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, az MTK ellen.

Az első játszmában Miklai Zsanett vezérletével magunkhoz ragadta csapatunk a kezdeményezést, és az első percektől kezdve magabiztosan vezetett. Hollósy László már a játszma elején megkapta már-már menetrendszerű sárgalapját, de sem ekkor, sem időkérése során nem tudta felrázni csapatát. Szombathelyi Szandra eredményes sáncmunkája mellett sokat köszönhettünk ellenfelünknek is, hiszen fontos pillanatokban rendre elrontották a nyitást a kék-fehérek. A két csapat bajnoki mérkőzésével ellentétben ezúttal nem tartogatott izgalmas pillanatokat az első szett, együttesünk különösebb erőfeszítés nélkül szerezte meg a vezetést (20:25, 0:1).

A második szettre sem változott a játék képe, továbbra is a Vasas Óbuda dominált. Miklai mellett Rountree is beszállt a pontgyártásba, csapatunk magabiztosan tartotta a négy-öt pontos különbséget. A második technikai szünethez érve Mezőffy Zsolt játékvezető előbb piros lappal büntette a hevesen reklamáló Hollósyt, majd a szettből is kizárta az MTK vezetőedzőjét. A végjátékban a hazaiak kétszer is közel álltak az egyenlítéshez miután csapatunk kisebb gödörbe került, ám Miklai Zsanett két gyönyörű ponttal megálljt parancsolt ellenfelünknek, Szombathelyi Szandra révén pedig az első szettlabdát kihasználva megdupláztuk előnyünket (22:25, 0:2).

A harmadik játszmára sokat javult az MTK, míg a mieink a két szettes előny tudatában mintha visszavettek volna egy kicsit. Ennek köszönhetően végig szorosan alakult az eredmény, a végjátékra fordulva pedig – a mérkőzés során először –, vezetést szereztek a hazaiak. Tess Rountree remek támadásaival még egyenlíteni tudott csapatunk, de a folytatásban két hálóérintést is fújt Ujházi Mónika csapatunkra, a másodikat erősen megkérdőjelezhető módon, kék-fehér szettlabdánál, így szépíteni tudott az MTK (25:23, 1:2).

Hasonlóképpen folytatódott a mérkőzés, Ujházi továbbra is kétes ítéletekkel borzolta a kedélyeket, az MTK pedig nagyon fellelkesült és hat pontos előnyre tett szert (11:5). Jacqueline de Sousa azonban ezt követően zsinórban tízszer nyithatott, együttesünk pedig megfordította az állást (12:16). Kmezic révén az utolsó percekben még zárkózni tudtak a hazaiak, ám Szombathelyi Szandra a legjobbkor adott új impulzust csapatának, így csapatunk fontos győzelmet aratott a negyeddöntő első mérkőzésén.  A 3:1-es győzelemnek köszönhetően az elődöntőbe jutáshoz Szilveszter napján már csak két szettet kell nyernie hazai pályán a mieinknek, a délután kettő órakor kezdődő visszavágón. (20:25, 1:3).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések