Jenkei András, 2015.12.09. | Röplabda

Nem tudta megnehezíteni görög ellenfele dolgát a Vasas Óbuda a Challenge-kupában idegenben lejátszott mérkőzésen.

 Olympiakosz Pireusz – Vasas Óbuda 3:0 (15, 11, 15).
Pireusz, 70 néző.

Vezette: Stankov, Shehu. 

Olympiakosz: Lazarevic 8, Lamprousi 5, Christodoulou 4, Malasai 10, Giota 8, Tsvetanova 9. Csere: Konomi (liberó), Konstantinou 1.

Vasas Óbuda: Sousa 2, Klein 6, Bodovics, Rountree 14, Miklai 5, Hardy 2. Csere: Tóth A. (liberó), Szombathelyi Sz. 1, Villám. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Az első játszmát jól kezdte csapatunk, ám a néhány pontig tartó, önbizalomtól duzzadó játékot követően egyre több hibát ejtettek a lányok. Vendéglátóink természetesen éltek a kínálkozó lehetőséggel, kezdeti hátrányukat hamar ledolgozták és könnyedén vették át a vezetést. A folytatásra sem tudtuk csökkenteni a hibák számát, támadásaink rendre hosszúak, vagy szélesek voltak és a nyitásokba is sokat rontottunk. Az előny tudatában ellenfelünk egyre nyugodtabban röplabdázott, így Rountree jó támadójátéka ellenére is simán elveszítettük az első szettet (25:15, 1:0). 

Sajnos a második játszmában is a bátortalanság jellemezte játékunkat, a sok rontott nyitást követően nem merték úgy húzni a lányok a szervákat, a pontos fogadásból pedig gyönyörűen építkezett az Olympiakosz. Néhány rövid fellángolástól eltekintve nem tudtuk mit kezdeni a görögökkel, centereinket egészen példátlan módon szedte ki a játékból ellenfelünk. Bő negyvenöt perccel a kezdés után két szettes hátrányba kerültünk (25:11, 2:0). 

A harmadik játszmára Miklai Zsanett váltotta Bodovics Hannát centerként, Szombathelyi Szandra pedig Miklai helyét vette át. A játszma elején végre kicsit vagányabban kezdett röplabdázni csapatunk, a bátrabban elvállalt támadásoknak pedig meg is lett az eredménye, hiszen tapadtunk a hazaiakra. Sajnos ismét a legrosszabb pillanatokban rontottunk el két nyitást egymás után, innentől kezdve pedig végleg összezuhant együttesünk. Hetvenöt perc alatt, három sima szettben elveszítettük az első mérkőzést, így a Fáy utcában négy jászmát kellene nyernünk a továbbjutáshoz (25:15, 3:0). 

Sarlós Márton  
 


 

 


Hirdetések