Jenkei Dániel, 2015.12.01. | Klub

A mai napon a tokiói olimpiáig szóló szerződést írt alá a Vasas Sport Clubbal az olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron.

 

Szilágyi Áronra kilencéves korában figyelt fel Gerevich György vívóedző, akinek hatására Áron a kardvívást választotta sportágának, a Vasas vívótermét pedig második otthonának. A klub és a sportoló azóta is hűséges egymáshoz, és ezt a kapcsolatot most még magasabb szintre emelték: a Vasas SC ugyanis elismeréséül kiemelt kondíciókkal, 2020. augusztus 31-ig meghosszabbította Szilágyi Áron szerződését, amely az eredeti megállapodás szerint 2016. december 31-ig szólt volna, kifejezve ezzel is kiemelt támogatását és nagyrabecsülését a remek sportember iránt.

- Szilágyi Áron és a Vasas Sport Club kapcsolata valóban különlegesnek mondható, egy olyan sportolóról van szó, aki gyerekkora óta a Vasas családhoz tartozik, nálunk lett világklasszis, majd olimpiai bajnok Londonban. A mai sportban ritka, ha ezen a szinten klubhűségről és lojalitásról beszélhetünk, ezért sem volt kérdéses számunkra, hogy ő lesz az első olyan sportolónk, akivel már a tokiói olimpia szellemében kötünk újabb hosszú távú megállapodást.- mondta el Markovits László klubelnök.

A sajtótájékoztató helyszínére, a Kovács Pál Vívócsarnokra szándékosan esett a választás, hiszen a felek ezzel is szerették volna erősíteni az együttműködés szimbolikus jellegét. A klub eddig nyolc olimpiai bajnokot (Kárpáti Rudolf, Rajcsányi László, Kovács Pál, Delneky Gábor, Nemere Zoltán, Bujdosó Imre, Gedővári Imre, Szilágyi Áron) adott a magyar vívósportnak, emellett számos olyan legenda dolgozott, vagy dolgozik a klubnál, akik szintén sikeres és eredményes pályafutást tudhatnak maguk mögött. Nem véletlen, hogy a sajtótájékoztatóra a klub legendái mellett a Vasas fiatal vívópalántái is meghívást kaptak.

- Genius loci, azaz a hely szelleme kötelez – mondta Ferjancsik Domonkos világ- és Európa-bajnok kardvívó, a Vasas vívó-szakosztályának elnöke. ­  - A Vasas SC mindig a nagy vívók otthona volt, így van ez most is, hiszen a kardválogatott is a klub vívóira épül, s ahogy látom a tehetségeinket, így lesz ez a jövőben is. Szilágyi Áron kitűnő kapocs a múlt és a jövő között: eredményeivel már most méltó utódja a múlt legendáinak, saját nevelésű sportolóként, ebben a csarnokban készülő vívóként pedig élő példaképe a Vasas fiataljainak.


Ferjancsik Domonkos (szakosztály elnök), Markovits László (klubelnök), Szilágyi Áron és Kovács Róbert (JP-Autó ügyvezető)

Szilágyi Áron november utolsó hétvégéjén Németországban egy nemzetközi versenyen első helyen végzett,  a decembert pedig  újabb örömteli hírrel kezdhette.

- A Vasas nemcsak a klubom és az otthonom, hanem ennél is több: részemről életem végéig tart ez a hűség és szeretet – mondta az olimpiai bajnok. – Emiatt is esett különösen jól, hogy ugyan még a riói olimpiára készülök, a klubvezetés jövőképében már Tokió is szerepel velem kapcsolatban, és ennek szellemében tudtunk megállapodni, így a következő öt évben is megnyugtató, biztos háttérrel készülhetek.

Az ünnepélyes szerződéshosszabbítást egy szimbolikus jelenettel is megerősítették a főszereplők. A PBT Fencing négy darab, „A család az első – Vasas SC 2020” gravírozású Szilágyi Áron-kardot készített a rendezvényre, amely a Vasas SC, a JP Auto és Szilágyi Áron ereklyéjeként őrzi az együttműködések bejelentését.

A sajtótájékoztatón egy másik együttműködés bejelentésére is sor került. A JP Auto egyéni támogatásként 2017. december 31-ig egy Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modellt biztosít Szilágyi Áron számára, amely az olimpia évében speciális, „Úton Rióba” matricázással lesz látható.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések