Jenkei Dániel, 2015.11.25. | Röplabda

Idegenben is magabiztosan győzött a Vasas Óbuda a Graz elleni Challenge-kupa visszavágón.

UVC Holding Graz – Vasas Óbuda 0:3 (-18, -25, -24)

Graz, Blue Box Arena, 150 néző.

Graz: Jerkovic 3, Ehrhart 20, Böhm 2, Dörfler 5, Konrad 3, Dumphart 8. Csere: Radl, Schröttner (liberók), Ebster 5, Nesimovic 2, Grebien 1. Vezetőedző:  Dusan Jesenko.

Vasas Óbuda: Klein, Vacsi 8, Rountree 11, Szombathelyi Sz. 13, Hardy 12, Sousa 2. Csere: Tóth A. (liberó), Miklai 9, Durst, Bodovics. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A grazi Blue Box Arénába mintegy húsz fős szurkolói különítmény is elkísérte csapatunkat, így remek hangulatban kezdődött a Challenge-kupa kedd esti visszavágója. Az első mérkőzésen aratott 3:1-es győzelem után csapatunknak két szettet kellett nyernie a biztos továbbjutáshoz. Az első játszmában nagyon sok hibával játszott a hazai együttes, az első technikai szünetig például három hálóérintést is fújt a bolgár játékvezető az oldalukon (4:8). A mieink a stabil alapjátéknak köszönhetően tovább növelték előnyüket, míg a Graz rengeteg nyitást rontott (7:14). A szett második felére feljavult ellenfelünk, de a hétpontos különbség állandósult a felek között, így magabiztosan nyerte együttesünk az első játszmát (18:25, 0:1).

A második szettet rémálomba illő módon kezdték a lányok, a széteső nyitásfogadás hatpontos hazai előnyt eredményezett (6:0). A csereként pályára lépő Miklai Zsanett beállítása azonban egy pillanat alatt felrázta a mieinket, így néhány perccel később már a hazai vezetőedző volt kénytelen időt kérni (8:8). Miklai gyönyörű pontjaival és veszélyes nyitásaival továbbra is vezéregyéniségnek bizonyult, Meredith Hardy pedig szokás szerint kiemelkedő sáncmunkával jelentkezett, a második technikai szünetre már ötpontos Vasas-előnyt mutatott az eredményjelző tábla (11:16). Hiába fordultunk tetemesnek mondható előnnyel a végjátékra, a Graz néhány keményen meghúzott nyitással felzárkózott, majd kiegyenlített (23:23). Jókay Zoltán már újabb cserére készült, amikor végre visszatalált csapatunk a saját játékához, majd hiába hárított két szettlabdát is a Graz, Szombathelyi Szandra két szép ponttal lezárta a játszmát, ezzel pedig biztossá vált, hogy a párharcot csapatunk, a Vasas Óbuda nyerte (25:27, 0:2).

Jókay Zoltán a továbbjutás ellenére sem változtatott csapatán, a mérkőzés hangulata azonban érezhetően leült kissé. Csapatunk magabiztosan menetelt a győzelem felé, Miklai mellett Szombathelyi és Rountree is hatékonyan fejezte be a támadásokat, védekezésben pedig Tóth Andrea nyújtott remek teljesítményt (13:16). A végjáték előtt Jókay Zoltán lehetőséget adott Durst Annának és Bodovics Hannának, a Graz pedig újabb fogadásbeli bizonytalanságainknak köszönhetően fordított, és szettlabdához jutott (24:23). A végig remeklő Meredith Hardy gyönyörű pontjával azonban egyenlített csapatunk, majd két hazai hibának köszönhetően meg is nyertük a mérkőzést, így kettős győzelemmel léptünk tovább a Challenge-kupa második köréből (24:26, 0:3). Nagyjából két hét múlva következhet a görög Olimpiakosz Pireusz gárdája.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések