Jenkei András, 2015.11.22. | Röplabda

A Challenge-kupa visszavágó mérkőzés előtt, Kaposváron aratott magabiztos győzelmet a Vasas Óbuda.

1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 0:3 (-10, -17, -14)
Kaposvár, 120 néző.

Vezette: Pőcze, Éva.

Kaposvár: Jenei 1, Szombathelyi K. 1, Jezerniczki 5, Horváth A. 5, Rák 6, Szívós 2. Csere: Csitári, Fáth (liberó), Duduka.
Vezetőedző: Mészáros Péter.

Vasas Óbuda: Sousa 3, Miklai 7, Vacsi 11, Rountree 13, Szombathelyi Sz. 16, Hardy 11. Csere: Tóth A. (liberó), Háfra 2, Villám 1, Durst, Bodovics.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A kilenc meccses eltiltását letöltő Jókay Zoltán először ülhetett le idén bajnoki mérkőzésen a kispadra, légiósai közül pedig ez alkalommal Pully Kleint hagyta ki a keretből mesterünk.

A mérkőzés első perceiben még gyakran hiba csúszott játékunkba, ám az első technikai szünetre már átvette csapatunk a vezetést (7:8). Vacsi Evelin forgott ekkor a nyitósarokba, és jó szerváinak köszönhetően könnyedén meglépett együttesünk (7:16). Kimondottan jól játszottak lányaink, Sousa szépen szervezte a játékot, ütőink közül pedig csapatkapitányunk, Szombathelyi Szandra fogott ki nagyon jó napot. Az első játszmát magabiztosan, óriási különbséggel nyerte együttesünk (10:25, 0:1). 

A második szettet már lényegesen bátrabb játékkal kezdték a hazaiak, a játék képe így kiegyenlítettebbé vált (7:8). A továbbra is remek formában röplabdázó Szombathelyi Szandra mellé amerikai légiósunk, Tess Rountre is felnőtt, csapatunk így ismét érvényesítette a papírformát, és magabiztos előnyt épített ki (10:16). A szett utolsó perceiben kicsit csökkent a mieink koncentrációja, így zárkózni tudott a Kaposvár, ám újabb játszma győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben (17:25, 0:2). 

A harmadik játszmát Vacsi Evelin újabb nyitássorozatával, és Meredith Hardy kiemelkedő sáncmunkájával álomszerűen kezdte csapatunk (0:8).  A folytatásra sem változott a játék képe, lányaink magabiztosan meneteltek a győzelem felé, Jókay Zoltán pedig a szett végén több cserejátékosának is bizalmat szavazott (8:17). Fiataljaink jól szálltak be a mérkőzésbe, csapatunk pedig remek játékkal aratott önbizalom növelő győzelmet a Graz elleni Challenge-kupa visszavágó előtt (14:25, 0:3).

Jókay Zoltán:
- A mérkőzés előtt annyit kértem a lányoktól, hogy használják fel ezt a mérkőzést felkészülésként a Graz elleni találkozóra, meccsszituációban is gyakorolják azokat az elemeket, amiket edzésen tanulunk. Ez maximálisan sikerült is, abszolút elégedett vagyok.

Sarlós Márton  


Hirdetések