, 2015.11.21. | Röplabda

Újabb két győzelmet aratott Buday Balázs együttese a női röplabda junior bajnokságban. 

Hétvégén a Budaörs ellen nagyon könnyedén nyertek a lányok, és bár játékunk közel sem volt tökéletes, a befektetett energia épp elég volt a három pont megszerzéséhez.

Szerda este az aktuális listavezető, hat forduló után veretlen MTK látogatott a Folyondár utcába, igazi rangadó várt tehát Buday Balázs csapatára. Csapatunk koncentrált, jó játékkal meglepte ellenfelét az első játszmában, és a vártnál simábban szerezte meg a vezetést. A folytatásra sem vett vissza együttesünk, az idény során talán először játszott jól egyszerre három szélső ütőnk (Benedek, Villám, Windisch), így megdupláztuk előnyünket. A harmadik szettet a már tavalyról ismerős érthetetlen összezuhanás jellemezte, gyenge nyitásfogadásunkkal visszahoztuk a mérkőzésbe az ellenfelet. A negyedik játszma kiélezett küzdelmet hozott, és végül nagy izgalmak közepette mindhárom pontot otthon tartották juniorjaink.

Fotó: Doba István (archív)

Buday Balázs edző értékelése: „Budaörsön ellenfelünk nem tudott komoly ellenállást kifejteni, így egy könnyed, edzőmérkőzés hangulatú találkozón arattunk sima győzelmet.

 Az MTK elleni meccs már más kávéház, a junior bajnoki cím legfőbb várományosai közé tartoznak, napról-napra a nagy nemzetközi tapasztalattal és legmagasabb edzői licenccel rendelkező Hollósy László keze alatt formálódnak, ráadásul több korábbi Vasas játékost is felvonultatnak soraikban. Ennek megfelelően maximális komolyságot és figyelmet kértem és kaptam csapatomtól. Az első két játszmában jól röplabdáztunk, és kevesebbet hibáztunk a városmajoriaknál, így megérdemelten vezettünk. A harmadik szett során nem koncentrálunk eléggé, az egyetlen bevethető cserém sem változtatott sokat a játék képén, változtatnunk kellett tehát a negyedik játszmára.

Nyitásainkkal a korábban kímélt liberójukat kerestük, ami maximálisan be is vált, hiszen a bizonytalan nyitásfogadásból már nem tudtak hatékonyan támadásokat építeni. Nagy Mariann remek védekezéseit követően rendszerint Villám sújtott ellenfelünkre, de a mérkőzés ezen szakaszában mindenki hozzátette a maga részét a nagy egészhez. Izgalmas végjátékban szereztük meg a talán kicsit váratlan, de nagyon értékes győzelmet, amiért egész csapatomnak köszönettel tartozom. Hála Istennek végre mindenkinek helyén volt a szíve, remélem ezt az állapotot fenntartjuk majd a jövőben is.”

6. forduló

Budaörsi DSE – Vasas Óbuda 0:3 (-15, -8, -16)

Vasas Óbuda: Durst 8, Villám 18, Bodovics 8, Windisch 4, Benedek 10, Chrobot 6. Csere: Nagy M. (liberó). Vezetőedző: Buday Balázs.

7. forduló

Vasas Óbuda – MTK-Budapest 3:1 (16, 19, -14, 23)

Vasas Óbuda: Durst 4, Villám 21, Bodovics 10, Windisch 10, Benedek 14, Chrobot 2. Csere: Nagy M. (liberó), Czettli. Vezetőedző: Buday Balázs. 


Hirdetések